Monacóban debütál a vadonatúj szuperlágy gumi

Vadonatúj fejlesztésű szuperlágy gumikkal érkezik a hétvégi Monacói Nagydíjra a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.


Vadonatúj fejlesztésű szuperlágy gumikkal érkezik a hétvégi Monacói Nagydíjra a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.

Az olasz gumigyártó idén először bocsátja a csapatok rendelkezésére leglágyabb keverékét – ez az egyetlen vegyülete a Pirellinek, mely komoly változtatásokon esett át tavalyhoz képest.

Paul Hembery, a vállalat motorsport-igazgatója elárulta, az új fejlesztésű gumik jobb tapadást nyújt majd a versenyautóknak, de emellett jobban ellenáll a szemcsésedés és hólyagosodás jelenségének.

„Idén először használjuk majd vadonatúj szuperlágy guminkat – ezúttal is a lágy mellett, ahogy tettünk azt mindig 2011-es bemutatkozásunk óta” – mondta a szakember.

„Monacót gyakran úgy emlegetik, mint egy olyan pályát, ahol lehetetlen előzni, de a múltban is láthattuk, hogy a gumistratégia és a gumikopás bizony gyakran vezetett pozíciócserékhez – beleértve a pályán látott előzéseket is.”

„Az új szuperlágy keverék észrevehető teljesítménybeli előnnyel jár majd, és kulcsfontosságú lesz, hogy a versenyzők miképp használják majd. Az edzéseken való megfelelő felkészüléssel és adatgyűjtéssel egy versenyző jó helyzetbe kerülhet a versenyen, valamint a rendkívül fontos időmérőn is.”

A lágy-szuperlágy kombinációt nemcsak Monacóban, hanem majd Kanadában és Ausztriában is használhatják a csapatok.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!