Montezemolo: Alonso nem volt olyan, mint Schumacher vagy Lauda

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Luca di Montezemolo, a Ferrari volt elnöke mesélt arról, milyen volt korábban együtt dolgozni Fernando Alonsóval a közös Forma-1-es éveikben.

Alonso két alkalommal, 2010-ben és 2012-ben is közel járt ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjen a Ferrarival, azonban végül alulmaradt a Red Bull-lal és Sebastian Vettellel szemben. 

Di Montezemolo, a Ferrari volt elnöke az F1 legújabb podcastjében többek között arról is mesélt, miért nem lehetett annyira gyümölcsöző a kapcsolatuk a spanyol pilótával, mint Michael Schumacherrel vagy Niki Laudával. 

„Ő Alonso volt, nem pedig Alonso-Ferrari” – mondta. „Amikor nyer, akkor boldog, de ha nem, akkor az a csapat problémája.”

„Más szóval ő kevésbé állt közel a csapathoz, mint Michael vagy Niki, különösen a nehéz pillanatokban. Közel állni a csapathoz a jó időkben, az könnyű” – folytatta a szakember. 

Di Montezemolo hozzátette, a spanyol pilóta a pályán lenyűgözte őket a teljesítményével, és elismerte, nem rajta múlt, hogy nem nyert több világbajnoki címet F1-es karrierje során. 

„Teljesítmény szempontjából Fernando nagyon jó volt. Számomra Lewis Hamiltonhoz és Vettelhez hasonlít, a versenyeken pedig közel áll Michaelhez. A futamokon Alonso egy fantasztikus pilóta volt. A bajnokságokat nem a saját hibájából veszítette el.”

„Ha megnyerte volna a bajnokságot, ma másról beszélgetnénk. Arról, hogy habár sokáig nem az övé volt a legjobb autó, de megnyerte a bajnokságot. Ő nagyon erős.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek