Montezemolo: Az FIA jól kezeli a Mercedes ügyét - F1VILÁG.HU

Montezemolo: Az FIA jól kezeli a Mercedes ügyét

HIRDETÉS

A Scuderia Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a maranellói gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva kifejtette, meggyőződésük, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) helyesen jár majd el a Mercedes tesztügyével kapcsolatban.


A Scuderia Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a maranellói gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva kifejtette, meggyőződésük, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) helyesen jár majd el a Mercedes tesztügyével kapcsolatban.

A német gárda ellen a Red Bull és a Ferrari nyújtott be tiltakozást Monacóban, miután kiderült, hogy az versenyzőivel még a Spanyol Nagydíj után egy háromnapos teszten vett részt a Pirellivel – miután a programot 2013-as autójával teljesítette, a riválisok meg vannak győződve arról, a Mercedes szabályt szegett.

Az ügyet az FIA Nemzetközi Bírósága tárgyalja majd június 20-án, és nem kizárt, hogy komoly büntetés vár az Ezüstnyilakra.

Montezemolo kifejtette, nem kívánnak büntetést a rivális alakulatnak, csupán azt szeretnék, ha a sportot irányító testület igazságosan járna el.

„Bízunk az FIA-ban” – mondta a Presidente.

„Nem szeretném különösebben kommentálni az ügyet, azt viszont megjegyezném, hogy örömömre szolgál, hogy a szövetség ilyen jól kezeli ezt az incidenst. Reméljük, hogy a Forma-1 megtarthatja szakmaiságát, és bízunk abban, hogy azok, akik megszegik a szabályokat, bíróság elé kerülnek – nem feltétlenül büntetésről beszélek, sokkal inkább arról, hogy feleljenek a bíróság előtt.”

A Ferrari elnöke szót ejtett csapata jelenlegi teljesítményéről is. Az olasz istálló Fernando Alonso révén másodikként ért célba Kanadában, esélyeit azonban jelentősen rontotta, hogy a versenynek csupán a hatodik helyről vághatott neki.

Montezemolo kifejtette, pontosan tudják, hogy javítaniuk kell egykörös teljesítményükön.

„Ami minket illet, pontosan tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy nyerjünk. Hamarosan hosszasan egyeztetek majd [Stefano] Domenicalival, valamint az összes mérnökkel: tudják, mit kell tenniük ahhoz, hogy fejlődjünk, és meggyőződésem, hogy a Ferrari egészen az utolsó versenyig esélyes és versenyképes lesz – nem adjuk fel, és hiszem, hogy minden a helyén van ahhoz, hogy fejlődjünk.”

Hirdetés

„Egy szuper szombat? Jó lenne, de még azzal is meg volnánk elégedve, ha versenyautóink kényelmesen az első két sorba kvalifikálnák magukat – nem feltétlenül a pole-ba. Onnan ugyanis már meg tudjuk nyerni a versenyt. Vasárnap láthattuk, hogy Alonso ismét lenyűgöző versenyt produkált, a Ferrari pedig végig esélyes volt. Reméljük viszont, hogy a jövőben egy kicsit melegebb lesz a versenyhétvégéken…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!