Montezemolo: Visszatérünk a győztesek útjára - F1VILÁG.HU

Montezemolo: Visszatérünk a győztesek útjára

HIRDETÉS

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke úgy véli, csapatának mindene megvan ahhoz, hogy 2012-ben visszatérjen a Forma-1 csúcsára, így mindent megtesz azért, hogy ismét a világbajnoki címét szálljon harcba.


Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke úgy véli, csapatának mindene megvan ahhoz, hogy 2012-ben visszatérjen a Forma-1 csúcsára, így mindent megtesz azért, hogy ismét a világbajnoki címét szálljon harcba.

A szakember az olasz istálló maranellói főhadiszállásán beszélt az előttünk álló esztendőről, s kifejtette, úgy érzi, a Ferrarinál most már minden szakember a megfelelő helyen van ahhoz, hogy jó irányba induljon el az alakulat, így felvegye harcot a következő szezonban a Red Bull Racinggel és a McLaren Mercedesszel.

„Optimista akarok lenni, mert látom a koncentrációt és a részletekre kiterjedő figyelmet, ami [Stefano] Domenicali, valamint szakemberei, [Pat] Fry, [Luca] Marmorini, [Corrado] Lanzone és [Nikolas] Tombazis erőfeszítéseit jellemzi” – fogalmazott a patinás gyártó első embere.

„A munka minden területen folyik azért, hogy javuljunk, kezdve az új autó tervezésétől a szimulációs munkákig, a bokszkiállásokra való felkészüléstől a rajtokig és így tovább.”

„Nem lehetünk elégedettek az idei év alakulásával, és nagy vágyat érzünk aziránt, hogy megváltsuk önmagunkat, mert az eredmények nem jönnek maguktól, nem a gólya hozza őket. Mindenkinek keményen kell dolgoznia, a tökéletességre való törekvés szükségeltetik ahhoz, hogy minden összeálljon, hogy a pole pozícióból rajtolhassunk. Minden összetevő adott ahhoz, hogy újra a győztesek útjára lépjünk.”

Montezemolo emellett elárulta, meggyőződése, hogy az idén gyengélkedő Felipe Massa jövőre ismét régi fényében tündököl majd, és természetesen Fernando Alonsótól is nagyon sokat vár.

„Mindkét versenyzőnktől nagy dolgokat várunk a következő szezonban. Felipe tudja, hogy a következő év nagyon fontos számára, de rajtunk múlik, hogy versenyképes autót adunk-e neki. Ha sikerül, akkor biztos vagyok abban, hogy ismét felfedezzük azt a Felipét, aki olyan sokat elért már, és aki gyorsabb tudott lenni Michaelnél [Schumacher] és Kiminél [Räikkönen].”

„Fernandó fantasztikus idényt tudhat a háta mögött, még ha nem is volt versenyképes autója, és Silverstone-ban mindannyiunkat boldoggá tett egy emblematikus győzelemmel.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!