Montoya a Toyota élcsapatához igazol? - F1VILÁG.HU

Montoya a Toyota élcsapatához igazol?

HIRDETÉS

A tengerentúli NASCAR széria pletykagyára teljes hőfokon ég: elképzelhető, hogy Juan Pablo Montoya és Chip Ganassi útjai elválnak.

A tengerentúli NASCAR széria pletykagyára teljes hőfokon ég: elképzelhető, hogy Juan Pablo Montoya és Chip Ganassi útjai elválnak.

A NASCAR idei meglepetésekkel teli szezonja újabb fokozatba kapcsolt, és az egyik kulcsfigura ebben a játékban Tony Stewart, aki áprilisban kijelentette, elképzelhetőnek tartja, hogy befejezi a pályafutását Joe Gibbs csapatánál.

Akik közelebb ülnek a tűzhöz, úgy gondolják, hogy Stewart azon mesterkedik már, hogy lassan versenyzőből csapattulajdonossá váljon.

Ugyanakkor a charlotte-i versenyen attól volt hangos a paddock, hogy Juan Pablo Montoya és Chip Ganassi összekülönböztek Jimmy Elledge csapatfőnök leváltása miatt.

Emlékeztetőül: a kolumbiai idén már a harmadik főnökét “fogyasztja”, és még a szezon felén sem vagyunk túl. A probléma olyannyira kiélesedett, hogy az Indianapolisban éppen 50. születésnapját ünneplő Ganassi úrnak is az első repülővel Charlotte-ba kellett utaznia, hogy feldühödött versenyzőjét megnyugtassa.

“Mindent elmondtam neki, amit gondolok” – idézték sokan Montoya szavait a Coca-Cola 600-as verseny után. “Abban a reményben találkoztunk, hogy sikerül megbeszélni azt, hogy minden változtatás ami megtörtént, csak azt eredményezte, hogy az eredményeink romlottak. Jobb helyezéseket kell elérnem, viszont ez az egyetlen dolog, ami megnyugtat.”

Most, hogy a Ganassi/Montoya duó első nagyobb vitáján is túl van, még fennállnak problémák a csapatnál: a legégetőbb a versenyző kocsik szponzorációja.

A Dario Franchitti által vezetett Dodge tulajdonképpen meghatározó főszponzor nélkül fut, és a második számú kocsinak sem tisztázott a jövője, nem tudni ugyanis, hogy a Target továbbra is támogatná-e. Egyedül a Montoya által kormányzott jármű tud felmutatni két nagyobb szponzort is: a Texacót és a Wrigley’s-t.

Nem titok, hogy Montoya győzelemre képes autót akar, de a Ganassi kérdéses, hogy ezt tartósan tudja-e a számára biztosítani, és jelenleg inkább úgy fest a helyzet, hogy nem a kolumbiain múlik a siker.

Ugyanakkor hosszú távú szerződésük van egymással, amiből ugyan ki lehet vásárolni, és a NASCAR-ban akad is egy jelölt, akinek érdekeiben állhatna kifizetni egy cserét, és ez nem más, mint a Toyota.

Hirdetés

Bár a mai napig cáfolják, de 2007 végén a Toyota keze is benne volt, hogy Jacques Villeneuve kalandorkodhatott egyet a NASCAR világában, ráadásul a jól értesültek szerint a japán gyár teljesen vissza fogja vonni a Truck szériabeli szereplését, hogy a Sprint Kupára koncentrálhasson, ezáltal is tetemes mennyiségű pénzt felszabadítva.

A Joe Gibbs Racing csapata egyértelműen a Toyota NASCAR autóinak a vezérhajója, és Tony Stewart esetleges távozásával egy borzasztóan értékes hely szabadulna fel.

Továbbá: egy Montoya, egy olyan autóban, amely győzelmekre képes, magának a NASCAR szériának is érdekes, mivel a sikeres kolumbiai, a dél-amerikai piacon aranyat ér.

A Forma-1-ben Montoya kétszer is felforgatta a “versenyzői piacot”: először mikor a BMW-Williams istállótól a McLaren-Mercedesbe igazolt, majd onnan a NASCAR-ba egykori CART-os főnökéhez, Chip Ganassihoz. Ráadásul a Toyota/Montoya kombináció már bizonyított – 2000-ben az Indianapolis 500 legendás futamát ők nyerték meg, tehát már mondhatni ismerik egymást.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!