Montoya: Ilyenek voltak a Schumacher-testvérek - F1VILÁG.HU

Montoya: Ilyenek voltak a Schumacher-testvérek

HIRDETÉS
2003 French Grand Prix
Magny Cours, France. 4th - 6th July 2003
Podium - Ralf Schumacher (Williams BMW) gets a champagne shower from thrid-placed brother Michael (Ferrari) as Juan Pablo Montoya (Williams BMW) celebrates another second place.
World Copyright: Michael Cooper/LAT Photographic
ref: 35mm Image 03 FRA 02

Juan Pablo Montoya, volt F1-es versenyző őszintén mesélt arról, milyen volt együtt dolgozni Ralf Schumacherrel, és küzdeni Michael Schumacherrel a versenypályán.

Montoya összesen 94 nagydíjon vett részt a Forma-1-ben 2001-től 2006-ig, 7 győzelmet szerzett, ám számos alkalommal került konfliktusba a pályán Michael Schumacherrel. Montoyának mindkét Schumacher testvérrel megvolt a maga kapcsolata, ugyanis 2001-2004-ig Ralf csapattársaként versenyzett a Williams-BMW színeiben.

A kolumbiai pilótának így mindkét Schumacherrel meg kellett küzdenie, és a Forma-1 legutóbbi podcastjében visszaemlékezett, milyen volt a harc a testvérpárral szemben.

„Ralf nagyon jó volt, tényleg nagyon-nagyon jó” – mondta Montoya. „Jobb volt, mint sok ember gondolja. Az első jerezi tesztemen nem tudtam tartani vele a lépést. Minden egyes alkalommal, amikor közelebb értem hozzá, újra feljebb emelte a lécet. Azt gondoltam: „Istenem, hogy csinálja ez a srác?” Fantasztikus volt a tempója.”

„A probléma az volt vele, hogy ha sikerült legyőznöd, amikor a legjobb formájában volt – akkor is, ha csak egy ezredmásodperccel –, akkor elkezdett kételkedni magában, ettől kezdve pedig elindult a lejtőn.”

Montoya elárulta, nem volt könnyű együtt dolgoznia a fiatalabbik Schumacherrel, ennek az is volt az oka, hogy a Williamsnek elég komplikált volt a kapcsolata a BMW-vel.

„Én mindig a Williams motorhome-ban, Ralf pedig a BMW motorhome-ban ült. Olyan volt, mintha két külön csapatunk lenne. Együtt kellett volna dolgoznunk, és sokkal többet elérhettünk volna, mint amit elértünk.”

Montoya akkor hívta fel magára először a figyelmet az F1-ben, amikor karrierjének 3. versenyén, Interlagosban megelőzte Michael Schumachert a Ferrarival – ezt követően is többször egymásra találtak a pályán, ami megalapozta a kapcsolatukat.

Fotó: Scuderia Ferrari

„Michaellel néhány alkalommal túlléptük a határokat, az ő és az én részemről is az egész dráma volt, de ez szórakoztató is volt, azt hiszem, az embereknek is tetszett.”

Hirdetés

A kolumbiai elmondta, sosem beszélték ki egymás között a pályán történteket, pedig lehet, hogy jót tett volna számukra.

„Sajnos sosem beszélgettünk a kettőnk harcáról, ezért kár. Ma sokkal több eszmecsere van a pilóták között, mint anno köztünk” – mondta.

A kérdésre, ki volt a legjobb ellenfele, akive meg kellett küzdenie az F1-ben, Montoya így válaszolt:

„A legtöbben azt várnák, hogy Michael Schumachert mondjam. De az autója akkor hihetetlenül jó volt. Lewis Hamilton Mercedesében is sok pilóta nyerne. Ám a legnagyobb elégedettséget nekem az adta, amikor Michaelt legyőztem. Viszont nem volt emiatt egó-problémám, egyszerűen nyerni akartam. Hogy Schumacher volt-e elöl, vagy valaki más, az nekem nem volt annyira fontos.”

„Az autó akkoriban annyira fontos volt, mint ma. Nézzétek meg, mi történt, amikor Michael a Mercedesszel visszatért a pályára. Valaki komolyan gondolja, hogy elfelejtette, hogy kell versenyautót vezetni? Nem, az autója egyszerűen nem volt elég jó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!