Montoya: Vettelnek nem mentális gondjai vannak - F1VILÁG.HU

Montoya: Vettelnek nem mentális gondjai vannak

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Juan Pablo Montoya szerint Sebastian Vettel nem mentális problémák miatt küszködik idén, a négyszeres világbajnoknak sokkal inkább technikai gondjai vannak.
Sebastian Vettel, Ferrari, French GP, Paul Ricard GP FRANCIA F1/2019 - SABATO 22/06/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Miközben ifjú csapattársa, Charles Leclerc az elmúlt két versenyen – Belgiumban és Olaszországban – győzni tudott, Vettel vesszőfutása Monzában tovább folytatódott.

A német tempóban sem tudta tartani a lépést csapattársával, ráadásul a futam elején újra hibázott, emiatt pedig pontot sem szerzett csapata hazai versenyén.

Vettel szemmel látható küszködése már egy éve tart – a tavalyi Német Nagydíjon elkövetett hibája óta a négyszeres világbajnok képtelen jó eredményt elérni. Juan Pablo Montoya szerint viszont nem mentális gondokkal küszködik a ferraris.

„Szerintem valami nem tetszik neki az autóval, vagy az idei gumikkal kapcsolatban, Leclerc pedig jobban tud alkalmazkodni” – mondta Montoya a Motorsport.com című lapnak.

„Vettel küszködik azzal, hogy olyan gyors legyen, mint a másik srác. Mivel nehezen megy neki, nem érzi kényelmesen magát, és hibázik. Amikor az ember nem elégedett az autóban ülve és keményen nyomja, megtörténnek a hibák.”

„Kétlem, hogy mentális dologról van szó. Sokkal inkább technikai. Sokkal inkább a dolgok megértése itt a lényeg, kell valaki az ember mellé, aki kideríti, mi folyik itt.”

Montoya az ő 2005-ös és a 2006-os évéhez hasonlította Vettel helyzetét: akkor csapata, a McLaren egy új első felfüggesztést fejlesztett csak azért, hogy ő az jobban illeszkedjen vezetési stílusához.

A kolumbiai elárulta, „változtatnom kellett azon, ahogy megfékezi az autót, ami teljesen más dolgokat kezdett el művelni, mint amikor megszoktam”.

„Változtatni a vezetési stíluson nagyon komplikált dolog. Ha változtatsz azon, ahogy az autót vezeted, lehetsz még gyors, de talán nem annyira, mint amennyire szoktál.”

Hirdetés

„Bizonyos mértékben alkalmazkodnia kell, de megtanulni, hogyan legyen gyors másképp, nagyon nehéz feladat. Jobb az autót hozzáigazítani a vezetési stílushoz, mint a saját stílusod valaki máséhoz.”

Vettel szerződése 2020 végéig szól a Ferrarinál, ám az elmúlt időszakban rengeteget pletykáltak arról, hogy a német akár már az idei év végén távozhat.

Montoya azt mondja, „ha akarja”, Vettel össze tudja kapni magát.

„Össze kell dugnia a fejét a csapattal, és keményebben kell dolgoznia, mint valaha.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!