Monzában leül tárgyalni Alonsóval a McLaren

http://f1vilag.hu/hirek/monzaban-leul-targyalni-alonsoval-a-mclaren/
Fotó: McLaren
A szeptemberi Olasz Nagydíjon ül le tárgyalni Fernando Alonsóval a McLaren arról, hogy a spanyol versenyző részt kíván-e venni a brit istálló IndyCar-programjában 2020-ban.

A wokingiak nemrég jelentették be, jövőre egy teljes szezont végigversenyeznek az amerikai IndyCar-sorozatban, ahol két autóval állnak majd rajthoz.

Bár Fernando Alonso korábban úgy nyilatkozott, őt egyelőre nem érdekli egy egészidényes IndyCar-szereplés, Zak Brown, a McLaren elnöke a minap egy telefonos médiakonferencián elárulta, le fog ülni tárgyalni a kétszeres F1-es bajnokkal.

A szakember elárulta, ha a teljes szezonról nem is sikerül meggyőzni a spanyolt, egy harmadik autót akár indíthatnak is számára az Indy 500-on.

„Azt kell mondjam, eddig nem mutatott érdeklődést egy teljes szezon iránt” – mondta Brown.

„De azt gondolom, továbbra is az a vágya, hogy megnyerje az Indy 500-at. Teljes mértékben tisztában van az Indy-projektünkkel, és beszélni fogunk erről Monzában.”

Brown hozzátette, megpróbálja majd meggyőzni Alonsót arról, hogy a teljes szezont versenyezze végig az amerikai sorozatban.

„Nagyon szívesen látnánk, és élvezné is. És tudván, hogy miképp vezet, szerintem nagyon sikeres is lenne.”

Alonso már korábban jelezte, ott lesz a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, Monzában, ami egy tökéletes alkalmat kínál arra, hogy a felek a jövőről egyeztessenek.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!