Mosley: A Ferrari nélkül is van Forma-1 - F1VILÁG.HU

Mosley: A Ferrari nélkül is van Forma-1

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley ismét megerősítette, hogy nem aggódik túlságosan a Ferrari elvesztése miatt, ugyanis az olaszok nélkül is van Forma-1, jóllehet azzal ő is tisztában van, hogy a vörös autóknak ott lenne a helyük a rajtrácson.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley ismét megerősítette, hogy nem aggódik túlságosan a Ferrari elvesztése miatt, ugyanis az olaszok nélkül is van Forma-1, jóllehet azzal ő is tisztában van, hogy a vörös autóknak ott lenne a helyük a rajtrácson.

Azt követően, hogy édesapja halála miatt ki kellett hagynia a múlt pénteki találkozót Londonban, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elkísérte csapatát a hétvégi Monte-Carlói Nagydíjra, ahol tovább folytatódnak a megbeszélések.

Di Montezemolo szerint a csapatok teljes egységet alkotnak, és reményei szerint egy olyan megoldással tudnak előrukkolni, ami mindenki tetszését elnyeri.

A Ferrari elnöke azonban figyelmeztetett, ha mégsem sikerülne egyezségre jutniuk, készen állnak kihagyni a következő szezont a Forma-1-ben.

Mosley azonban nem aggódik, mert meg van győződve arról, hogy bár fontos a Ferrari, nem nélkülözhetetlen, és ha távozik is az olasz alakulat, nem kerül veszélybe a sport jövője.

“A Forma-1 nem lenne ugyanaz Ferrari nélkül, de egyik csapat sem nélkülözhetetlen” – mondta Mosley a Gezzatta dello Sportnak. “Azonban a legtöbb csapat tudja, hogy valamilyen módon vissza kell szorítanunk a költségeket, mert nem költekezhetünk ilyen szinten.”

“Két lehetőség van: vagy a legjobb mérnökök kezét kötjük meg, és úgy korlátozzuk a költségeket, vagy pedig szabunk egy költségvetési határt, és azzal csökkentjük a kiadásokat. Számomra ez utóbbi, a költségvetési sapka a szimpatikus.”

“Nem akarjuk kizárni a Ferrarit, vagy más csapatokat a Forma-1-ből. Ennek éppen az ellenkezőjét szeretnénk elérni. Olyan feltételeket kell teremtenünk, és olyan gazdasági hátteret kell biztosítanunk a Forma-1-ben, hogy az új csapatok számára vonzó legyen” – folytatta.

A csapatok a múlt héten ültek össze Mosley-val Londonban, ám a megbeszélésen nem jutottak egyről a kettőre, és ha a hétvégén sem sikerül megoldást találniuk a kialakult helyzetre, akkor komoly veszélybe kerülhet a Forma-1 hosszú távú jövője, mert a nevezési határidő jövő hét péntekén lejár.

“A nevezési határidő után sokkal nehezebb lesz az egyeztetés” – magyarázta Mosley. “A múlt heti megbeszélésen nem volt könnyű dolgunk, mert volt két csapat, amely nem törekedett a kompromisszumra, sőt a többieket is befolyásolta. Bízom abban, hogy Luca di Montezemolo jelenlétével, konstruktívabb lesz a megbeszélés.”

Hirdetés

A csapatok vezetői ma délután kettő órakor találkoztak a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore luxusjachtján, majd onnan átsétáltak a Royal Automobile Clubba, ahol délután négy órakor kezdték meg a tárgyalást Mosley-val.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!