Mosley: Legközelebb kizárás jár a kémkedésért - F1VILÁG.HU

Mosley: Legközelebb kizárás jár a kémkedésért

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley figyelmeztetett, ha egy Forma-1-es csapatot kémkedésen kapnak a jövőben, az biztosan nem ússza meg kizárás nélkül az ügyet.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley figyelmeztetett, ha egy Forma-1-es csapatot kémkedésen kapnak a jövőben, az biztosan nem ússza meg kizárás nélkül az ügyet.

A tavalyi évben a McLaren versenyistállót kizárták a konstruktőrök versenyéből és rekordösszegű 100 milliós büntetéssel sújtották, amiért birtokába kerültek a Ferrari bizalmas információi, melyeket az olaszok egykori mérnöke, Nigel Stepney szivárogtatott ki és adott át a wokingiak akkori főtervezőjének, Mike Coughlannek.

Azonban Mosley figyelmeztetett, ha a jövőben előfordul ilyen vagy ehhez hasonló eset, akkor a kémkedésen kapott csapatot szó nélkül kizárják az egész bajnokságból, és ellehetetlenítik az életét a Forma-1-ben.

“Azt soha nem tudjuk megállítani, hogy valaki ne vigyen magával adatokat a fejében, azonban az ellen igenis fel tudunk lépni, hogy ezt ne tehesse meg írásos vagy elektronikus formában” – mondta Mosley a Forma-1 hivatalos weboldalán leközölt interjújában.

“A következő alkalommal, bárki is legyen az, nem hiszem, hogy a bajnokságban maradhat. A McLaren esetében mindenki felhörrent, mikor a száz millió dolláros büntetést meghallotta, azonban a másik megoldás a totális kizárás lett volna, ami még nagyobb érvágás lett volna a brit gárda számára” – folytatta az FIA elnöke, aki szerint nagyon jól kezelte az irányító testület a tavalyi szezont beárnyékoló kémügyet.

“Úgy gondolom, minden fázisban megfelelően reagáltuk le a híreket, és jól kezeltük az ügyet. Mikor az első meghallgatásunk volt július 26-án, mindannyian nagyon gyanakvóak voltunk. Nem igazán hittük el, hogy az egyedüli ember, aki tudott minderről Mike Coughlan volt, de bizonyítékokat kellett találnunk, amik az elején nem álltak a rendelkezésünkre.”

“Aztán mikor sor került a második meghallgatásra, már elég bizonyíték volt a birtokunkban, és bár az angol sajtó hevesen támadott minket, minden objektíven gondolkodó ember egyetért azzal, hogy ez elég volt az ítélethez.”

“Azt követően elvégeztük a részletes vizsgálatot, átnéztünk minden e-mailt, így a bizonyítékok abszolút meggyőzővé váltak. Nyilván azok, akik akkor sem hittek nekünk, most sem fognak” – tette hozzá Mosley, aki bízik benne, hogy kémügyektől mentes idény előtt áll a Forma-1.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!