Mosley végleg leszámolt a Forma-1-gyel - F1VILÁG.HU

Mosley végleg leszámolt a Forma-1-gyel

HIRDETÉS

Az FIA egykori elnöke, Max Mosley kijelentette, hogy nem hiányzik neki egykori munkája, ezért nem is fontolgatja visszatérését, különben is úgy érzi, utódjának, Jean Todtnak időt kell adni ahhoz, hogy letegye névjegyét az irányító testület élén.


Az FIA egykori elnöke, Max Mosley kijelentette, hogy nem hiányzik neki egykori munkája, ezért nem is fontolgatja visszatérését, különben is úgy érzi, utódjának, Jean Todtnak időt kell adni ahhoz, hogy letegye névjegyét az irányító testület élén.

„Úgy gondolom, hogy a forma-1-es napjaim véget értek, és már más dolgok érdekelnek” – mondta a brit szakember a BBC Radio 5 Live-nak.

Mosley mindezt azok után mondta, hogy Bernie Ecclestone kijelentette: visszavárja a sportba, ugyanis bőven elférne Todt mellett, aki inkább a sportszakmai dolgokkal foglakozik.

„Nem akartam, hogy távozzon” – mondta a napokban 80. születésnapját ünneplő Ecclestone. „Nagyon jó lenne, ha visszatérne. Ismét lehetne egy olyan szervezet, mint anno a FISA volt, és Max lehetne ismét az FIA elnöke, Jean pedig a FISA elnökeként a sportszakmai dolgokat felügyelné.”

Mosley azonban elmondta, hogy már végleg leszámolt a Forma-1-gyel, és amúgy sem szeretne keresztbe tenni kollégájának, hiszen azzal maga alatt is vágná a fát.

„Nagyon kedves tőle, hogy ezt mondta, de az igazság az, hogy Jean átvette a pozíciómat, és még a kritikák ellenére is nagyon keményen támogattam, és biztos vagyok abban, hogy kiválóan fogja végezni a dolgát” – folytatta az egykori elnök.

„Szeretném, ha sikerre vinné, ugyanis felelős vagyok azért, hogy most ő tölti be az elnöki pozíciót, és az utolsó dolog, amit tenni szeretnék, hogy gátolom a munkájában.”

„Időt kell adni neki, hogy végre tudja hajtani mindazt, amit eltervezett, és a saját elképzelései szerint tudjon dolgozni, ami különbözik attól, ahogy én futtattam a szövetséget, és bizonyára jobb is számos területen.”

“Szóval kedves gesztus Bernie-től, hogy azt mondja, jöjjek vissza, azonban nem gondolom, hogy ez lenne a helyes dolog.”

Hirdetés

Mosley továbbá határozottan cáfolta az elmúlt napokban felreppent híreket, melyek szerint kacsintgatna a visszatérés felé, bár elárulta, hogy az idei szezont azért is követte/követi izgatottan, mert úgy érzi, még felelős tetteiért.

„Ezek csak híresztelések, és semmi valóságalapjuk nincsen” – magyarázta. „Figyelemmel kísérem az eseményeket, mert továbbra is úgy érzem, felelős vagyok az idei bajnokságért. Amennyiben valami rosszul megy, akkor valamilyen szinten még én is benne vagyok.”

„A következő szezon már nem lesz ilyen, mert addigra már elég idő eltelik a leváltásom óta, hogy azt mondhatom, mosom kezeimet. Kezdek átlagos rajongóvá válni, aki bekapcsolja a televízióját, megnézi a versenyeket, de már nincs semmilyen komolyabb felelőssége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!