Megosztás:

Motorcsere és büntetés várhat Ricciardóra Mexikóban

Ricciardo gyengén szerepelt az időmérőn - most lehet, hogy büntetést is kap.
Ricciardo gyengén szerepelt az időmérőn - most lehet, hogy büntetést is kap. © Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, csapata fontolgatja, hogy még a Mexikói Nagydíj mai versenye előtt kicseréli a motort versenyautójában.

Ricciardo kiábrándító eredményt ért el a szombati időmérő edzésen, hiszen csak a 7. legjobb időt futotta, közel 1 másodperccel lemaradva a pole-t megszerző Sebastian Vetteltől.

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen eközben a rajtelsőségért harcolt, és mindössze 86 ezredmásodperccel maradt alul Vettellel szemben.

Mivel Ricciardo már igencsak régóta használja aktuális Renault-motorját, a mexikói pálya tengerszint feletti magassága pedig nagyon megterhelő az erőforrások számára, az ausztrál elárulta, a Red Bull fontolgatja, hogy kicseréli az erőforrást autójában.

Mindezt azok után, hogy a Toro Rosso versenyzői, Brendon Hartley és Pierre Gasly komoly motorgondokkal szembesültek hétvégén.

„A Toro Rosso problémái után vannak kétségeink” – mondta Ricciardo.

„Ez a motor már a végét járja, és ezen a pályán a tengerszint feletti magasság miatt sokkal nehezebb dolguk van az erőforrásoknak. Tudtuk, hogy lesz némi kockázat itt, de volt néhány meghibásodás már ezen a hétvégén.”

„Szóval próbáljuk mérlegelni, hogy vállaljuk-e a kockázatot és elindulunk a versenyen, vagy pedig kapunk egy büntetést, és vélhetően megússzuk büntetés nélkül Brazíliában. Most ezt próbáljuk mérlegelni.”

Bár Ricciardo azt mondja, ő nyilván azt preferálja, hogy minél kedvezőbb helyről rajtolhasson, teljes mértékben megérti a csapat dilemmáját.

„Ha az első sorból rajtolnánk, kétlem, hogy erről beszélnénk most. Ha megnézzük a brazíliai pályát, minden bizonnyal jobb, ha itt vállaljuk be a büntetést.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Szokásunkhoz híven megmutatjuk a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati edzésnapján készült...

Hozzászólások

( komment)