Működik a McLarennél az új filozófia - F1VILÁG.HU

Működik a McLarennél az új filozófia

HIRDETÉS

Igazán eredményesen működik az a csapaton belüli filozófia, melyet a McLaren alakulata bevezetett az elmúlt időszakban – vélekedik Eric Boullier versenyigazgató.


Igazán eredményesen működik az a csapaton belüli filozófia, melyet a McLaren alakulata bevezetett az elmúlt időszakban – vélekedik Eric Boullier versenyigazgató.

Bár a patinás angol istálló még nem tudott pontot szerezni az idei évben új motorpartnerével, a Hondával, a vezérkar meg van győződve arról, a jelentős átszervezések igencsak kifizetődőek voltak.

„Óriási változás ment végbe a csapat kultúráját és filozófiáját tekintve” – mondta Eric Boullier.

„A vállalat minden egyes szintjén van egy nyilvánvaló irányítás. Megegyezünk abban az irányvonalban, amit követni szeretnénk, és magunkkal visszük az embereket. Az attitűd is megváltozott, már nem megmondjuk az embereknek, hanem kérdeztünk tőlük. Integráltunk, és megosztunk véleményeket és nézeteket.”

„Ennek az új hozzáállásnak a legfőbb eredménye, hogy most már mindenki magáénak érezheti az autót. Sokkal motiváltabbak és érdekeltebbek az eredményekben.”

„Csak hogy egy példát említsek: szerintem a tavalyi fejlesztések 50 százaléka nem működött megfelelően a pályán. Most ezt a számot sikerült 10 százalékra csökkentenünk.”

Matt Morris, a McLaren főmérnöke – aki 2013-ban a Saubertől érkezett Wokinba – kifejtette, jelentős kulturális átalakulás ment végbe csapaton belül.

„A szervezeten belül mindenki jobban érintettnek érezheti most magát, mint bármikor a múltban” – fogalmazott.

„Az átszervezések előtt sokan úgy érezték, azt csinálják csak, amit mondanak nekik, nem pedig részei a folyamatnak. Most viszont mindenki sokkal felvilágosultabbnak érzi magát. Az autó darabjai az övéké, és büszkék rá.”

Hirdetés

A Red Bull korábbi tervezője, Peter Prodromou a McLaren aerodinamikát érintő koncepciójának változásaiért felelt az elmúlt időszakban.

„Az elmúlt pár évben a csapat kissé elveszítette a fonalat aerodinamikailag” – nyilatkozta a neves mérnök.

„Nyilvánvalóvá vált, hogy folytatják ezt a koncepciót, nem érhetnek el többet. Szóval egy új aerodinamikai koncepciót kezdtünk bevezetni, eltérő munkamódszerekkel.”

„Ez az új koncepció pedig nagyban meghatározza azt, merre is tart majd az istálló a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!