Nagy a csalódottság a McLarennél

Csalódottan nyilatkoztak a vasárnapi Török Nagydíjat követően a McLaren-Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button.


Csalódottan nyilatkoztak a vasárnapi Török Nagydíjat követően a McLaren-Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button.

Habár a wokingi gárda már a szombati kvalifikáción sem tudta felvenni a versenyt a Red Bull csapatával, a versenyzők dobogós helyezésben reménykedtek.

Ezzel szemben Hamilton negyedik, Jenson Button pedig csak hatodik lett – noha utóbbi versenyző esetében sokáig úgy tűnt, beválhat az agresszív taktika.

Hamilton a verseny leintését követően úgy nyilatkozott, nagyon csalódott, mert úgy érzi, jóval előrébb is végezhettek volna.

„Részemről ez egy kiábrándító nap volt, én így fogalmaznék” – a brit versenyző.

„Nem volt valami jó versenyem. Elég tisztességes rajtot vettem, a 3-as kanyarban azonban sok pozíciót veszítettem. Beragadtam Jenson mögé és megsínylették a gumik, ahogy próbáltam keresztülverekedni magam rajta, szóval kiálltam a bokszba.”

„Túl korán kellett a bokszba hajtanom, azt hiszem, utána pedig egy másik kiállásnál értékes időt veszítettünk.”

„De ami azt illeti, már a 3-as kanyarban hátra kerültem. Viszont úgy érzem, elég jól felzárkóztam ahhoz képest, mennyi időt vesztettem a verseny során. Elégedett vagyok azzal, ahogy az autó viselkedett. Csak a srácokat sajnálom: olyan keményen dolgoztak, amilyen keményen csak tudtak. Egyértelműen elérhettünk volna jobb eredményt is ma.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button hozzátette, alapvetően jó volt a McLaren taktikája, ám a verseny első felében tovább kellett volna kint maradniuk, az utolsó etapban ugyanis gyakorlatilag lehetetlen volt megvédenie a pozícióját Hamiltonnal és a mercedeses Nico Rosberggel szemben.

„Azt hiszem, a legtöbben azon a taktikán voltak, mint én, de miután a legtöbben teljesen elhasználták gumijaikat az első etapon, változtattak a stratégián” – nyilatkozta Jenson Button.

„Viszont nekünk is tovább kellett volna kint maradnunk, mert az utolsó etapot gyakorlatilag lehetetlen volt teljesíteni, túl sok kör volt hátra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!