Nagy a csalódottság a McLarennél - F1VILÁG.HU

Nagy a csalódottság a McLarennél

HIRDETÉS

Csalódottan nyilatkoztak a vasárnapi Török Nagydíjat követően a McLaren-Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button.


Csalódottan nyilatkoztak a vasárnapi Török Nagydíjat követően a McLaren-Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button.

Habár a wokingi gárda már a szombati kvalifikáción sem tudta felvenni a versenyt a Red Bull csapatával, a versenyzők dobogós helyezésben reménykedtek.

Ezzel szemben Hamilton negyedik, Jenson Button pedig csak hatodik lett – noha utóbbi versenyző esetében sokáig úgy tűnt, beválhat az agresszív taktika.

Hamilton a verseny leintését követően úgy nyilatkozott, nagyon csalódott, mert úgy érzi, jóval előrébb is végezhettek volna.

„Részemről ez egy kiábrándító nap volt, én így fogalmaznék” – a brit versenyző.

„Nem volt valami jó versenyem. Elég tisztességes rajtot vettem, a 3-as kanyarban azonban sok pozíciót veszítettem. Beragadtam Jenson mögé és megsínylették a gumik, ahogy próbáltam keresztülverekedni magam rajta, szóval kiálltam a bokszba.”

„Túl korán kellett a bokszba hajtanom, azt hiszem, utána pedig egy másik kiállásnál értékes időt veszítettünk.”

„De ami azt illeti, már a 3-as kanyarban hátra kerültem. Viszont úgy érzem, elég jól felzárkóztam ahhoz képest, mennyi időt vesztettem a verseny során. Elégedett vagyok azzal, ahogy az autó viselkedett. Csak a srácokat sajnálom: olyan keményen dolgoztak, amilyen keményen csak tudtak. Egyértelműen elérhettünk volna jobb eredményt is ma.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button hozzátette, alapvetően jó volt a McLaren taktikája, ám a verseny első felében tovább kellett volna kint maradniuk, az utolsó etapban ugyanis gyakorlatilag lehetetlen volt megvédenie a pozícióját Hamiltonnal és a mercedeses Nico Rosberggel szemben.

Hirdetés

„Azt hiszem, a legtöbben azon a taktikán voltak, mint én, de miután a legtöbben teljesen elhasználták gumijaikat az első etapon, változtattak a stratégián” – nyilatkozta Jenson Button.

„Viszont nekünk is tovább kellett volna kint maradnunk, mert az utolsó etapot gyakorlatilag lehetetlen volt teljesíteni, túl sok kör volt hátra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!