Nagy az optimizmus a McLarennél - F1VILÁG.HU

Nagy az optimizmus a McLarennél

HIRDETÉS

A McLaren csapatánál bíznak abban, a bajnokság második felében folytatni tudják a jó szereplést, mely az elmúlt időszakban két különböző pályán is győzelemre segítette őket.


A McLaren csapatánál bíznak abban, a bajnokság második felében folytatni tudják a jó szereplést, mely az elmúlt időszakban két különböző pályán is győzelemre segítette őket.

A Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton, legutóbb, Spában pedig Jenson Button aratott győzelmet, így a csapatnál abban bíznak, az egyéni, valamint a konstruktőri bajnoki cím is elérhető még számukra.

Paddy Lowe, a McLaren technikai igazgatója szerint minden okuk megvan arra, hogy optimistán várják a hétvégi Olasz Nagydíjat, autójuknak ugyanis feküdhet a monzai pálya.

„Azok a beállítások, melyeket Jenson Belgiumban használt, nem álltak távol azoktól, melyeket Monzában alkalmazunk majd” – mondta a szakember.

„Úgyhogy biztató, hogy jól működik a csomag, és több elem, amit itt használtunk, használható lesz az előttünk álló hétvégén is. Itt és Magyarországon is gyorsak voltunk, pedig utóbbi pálya meglehetősen specifikus.”

„Úgy gondoljuk, az autó alaptempója elég erős, és ezt fenntarthatjuk a hátralévő nyolc versenyen is.”

A wokingi istálló csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Button győzelmével újra harcba szállt a bajnoki címért.

„Jenson remekül versenyzett az elmúlt néhány futamon, főleg Belgiumban” – nyilatkozta Whitmarsh.

„Úgyhogy semmi okunk arra, hogy azt gondoljuk, nem tudja folytatni ezt, és nem tud sok pontot és győzelmet szerezni a bajnokság további részében. Ám ugyanerre képes Lewis is. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy a lehető legjobb autót tegyük elérhetővé számukra, és ne kövessünk el hibákat, illetve jól dolgozzunk a kerékcserék alkalmával, és megfelelően taktikázzunk. Úgy gondolom, ezen dolgok közül Belgiumban mindent megfelelően csináltunk.”

Hirdetés

„Sok pont talál még gazdára. Az idei szezon elég érdekesen alakul, tehát úgy gondolom, bármi lehetséges. Sok minden történhet, a következő nyolc verseny pedig nagyon izgalmasan alakul majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!