Verstappen vs. Ocon

Nagy kihívás vár a Forma-1 mezőnyére Bahreinben

Nem lesz könnyű dolguk a hétvégi Bahreini Nagydíjon a Forma-1 csapatainak – ezt jósolja a királykategória hivatalos gumiszállítója, a Pirelli, miután a nagy hőség mellett a poros aszfalt is gondot okozhat majd Manamában.


Nem lesz könnyű dolguk a hétvégi Bahreini Nagydíjon a Forma-1 csapatainak – ezt jósolja a királykategória hivatalos gumiszállítója, a Pirelli, miután a nagy hőség mellett a poros aszfalt is gondot okozhat majd Manamában.

A száguldó cirkusz egyévnyi kihagyás után idén visszatér a szigetországba, a csapatoknak tehát újra meg kell majd küzdeniük a rendkívüli hőséggel.

Ahogyan az elmúlt versenyeken, úgy ezúttal is komoly taktikai küzdelem várható, és a gumik ismét döntő szerepet kaphatnak.

„Sok technikai kihívás vár ránk, mert nagy forróságban kell versenyeznünk, a hőmérséklet meghaladja majd a 30°C-ot is, így a vegyületeknek teljesen más körülmények között kell működniük” – árulta el Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

„A múltbéli tesztek alkalmával gyűjtöttünk adatokat erről a pályáról, ám a gumik és az autók sokat változtak azóta, úgyhogy gyakorlatilag a nulláról kell kezdenünk mindent. A gumikopás mértéke jelentős lesz majd, ez pedig taktikai szempontból nagy kihívás elé állítja a csapatokat.”

„A pályát nem használják túl gyakran, szóval biztosra vehető, hogy az aszfalt minősége a hétvége előrehaladtával sokat javul. A por problémát okozhat, mert időbe telik, amíg letisztul a pálya, ráadásul a szemcsésedés jelensége is felmerülhet.”

„A gumik kezelése tehát itt is kulcsfontosságú lesz majd, főként azért, mert jó tempó elérése érdekében szükség van a megfelelő kigyorsításokra úgy egyetlen körön, mint versenytávon.”

A csapatok egyébként ezen a hétvégén is a közepes és a lágy keverékeket használhatják majd.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Friss hírek