Nagy Mercedes-fölény az első sanghaji edzésen - F1VILÁG.HU

Nagy Mercedes-fölény az első sanghaji edzésen

HIRDETÉS

Nagy fölénnyel nyerte a Kínai Nagydíj első szabadedzését a Mercedes versenyzője, Lewis Hamitlon. A címvédő saját csapattársát is bő fél másodperccel előzte meg Sanghajban.


Nagy fölénnyel nyerte a Kínai Nagydíj első szabadedzését a Mercedes versenyzője, Lewis Hamitlon. A címvédő saját csapattársát is bő fél másodperccel előzte meg Sanghajban.

Bár Sebastian Vettel malajziai győzelme után sokan abban bíztak, a Mercedes a Ferrari személyében kihívóra akadt a bajnoki küzdelem, a Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén eredménye bizony nem ad okot a bizakodásra.

Hacsak nem a Mercedes rajongói számára, a német istálló ugyanis nagy fölénnyel kezdte a hétvégét: Lewis Hamilton 1 perc 39,033 másodperces idővel végzett az élen, több mint 5 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, Nico Rosberget.

A két Mercedest a Ferrarik követték Sebstian Vettel – Kimi Räikkönen sorrendben, az ő hátrányuk azonban már jóval több mint 1 másodperc lett a másfélórás tréning végére.

A meglehetősen hűvös időben, 14 °C-os levegőhőmérséklet mellett megtartott edzésen remekelt a Sauber újonca, Felipe Nasr, aki végül ötödik lett, megelőzve a két red bullost, Daniel Ricciardót és Daniil Kvyatot.

Nyolcadik lett a Toro Rosso ifjú spanyolja, Carlos Sainz Jr., míg a legjobb tíz helyezett sorrendje Valtteri Bottas és Felipe Massa nevével egészült ki.

Visszafogottan szerepeltek a Lotusok: Pastor Maldonado tizenegyedik, míg a Romain Grosjean helyett az első tréningen lehetőséget kapó tavalyi GP2-es bajnok, Jolyon Palmer csak tizenötödik lett.

A McLaren úgy tűnik, kezd felzárkózni a középmezőnybe, a legjobb tíztől azonban még igencsak messze vannak versenyzői: Jenson Button tizenharmadik lett, míg Fernando Alonso bő 3 másodperces hátránnyal csak tizenhetedik lett.

A sort a két Manor zárta Will Stevens – Roberto Merhi sorrendben.

Hirdetés

A hétvége programja magyar idő szerint 8 órakor folytatódik a második edzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!