Verstappen vs. Ocon

„Nagy sikert hozhat egy F1-es futam Miamiban”

Fotó: F1VILÁG
Fotó: F1VILÁG

Nagy sikert hozhat a Forma-1-nek egy Miamiban rendezett nagydíj, amelynek köszönhetően még népszerűbbé válhat a sport az Egyesült Államokban – véli az amerikai autóversenyző, Alex Tagliani.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a héten dönthet a Forma-1 vezetősége arról, hogy lesz-e nagydíj Miamiban a jövőben – a hírek szerint akár 2019-ben is a versenynaptár helyszíne lehet az amerikai város.

A Liberty Media célja, hogy a sport az Egyesült Államok és Kína felé terjeszkedjen, és már meg is jelent az a terv, ahogy a miami pályát elképzelték.

Alex Tagliani – aki az IndyCar sorozatban vált ismertté – egyike azon pilótáknak, akik már versenyeztek Miami utcáin, így némi tapasztalattal a háta mögött tud nyilatkozni arról, milyen hatása lenne egy F1-es nagydíjnak a városban.

„Azt hiszem, a Forma-1 Miamiban igazán sikeres lehet” – nyilatkozta Tagliani. „Az utcai versenyzés mindenki számára érdekes ott.”

„Miami egy olyan város, amelynek már van tapasztalata utcai verseny rendezésében, és ez egy népszerű célpont is egyben. A szurkolók el fognak jönni, hogy lássák a futamot, utána pedig a parton tölthetik az időt, vagy bárhol, amit Miami nyújt majd számukra a nagydíj mellett.”

„Azt hiszem, ha Miamiban tartanák az eseményt, az különleges lenne. Olyan hangulata lenne, mint Long Beachnek az IndyCarban, vagy Monacónak az F1-ben. Úgy gondolom, ez a szurkolók és a pilóták számára is lenyűgöző lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 1. nap

Idei első tesztnapjukat töltötték hétfőn, Barcelonában a Forma-1 csapatai. A gyakorlást Sebastian Vettel zárta az élen a Ferrarival, alább pedig megmutatjuk a legszebb fotókat a nyitónapról.

Live-timing az F1-es tesztről

Összesen 8 napot töltenek el teszteléssel a Forma-1 csapatai az előszezonban Barcelonában: a királykategória mezőnye hétfőn kezdte meg a munkát, az alábbi lejátszó segítségével pedig élőben mutatjuk a köridőket.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek