Verstappen vs. Ocon

Nagy változás a Renault F1-es csapatánál

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Távozik a Renault sportrészlegének elnöke, Jerome Stoll – helyét Thierry Koskas veszi át a jövő évtől – jelentette be a francia gyártó csütörtökön.

Távozik a Renault sportrészlegének elnöke, Jerome Stoll – helyét Thierry Koskas veszi át a jövő évtől – jelentette be a francia gyártó csütörtökön.

Koskas 2019. január 1-jén lép hivatalba, és közvetlenül a Renault csoport elnökének, Carlos Ghosnnak jelent majd.

A Renault által kiadott szűkszavú közlemény megemlíti, Koskas legfőbb feladata az lesz, hogy a legmagasabb szintre emelje az F1-es csapatot.

A szakember egyébként 2016 eleje óta a Renault marketingosztályának alelnökeként tevékenykedett, egyébként 1997 óta dolgozik a francia gyártónak.

A Renault 2016-ban tért vissza gyári csapatként a Forma-1-be, akkor a 9. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, tavaly pedig a 6. helyen fejezte be a szezont. A francia istálló jelenleg a 4. helyet foglalja el a tabellán.

A Renault kezdeti, ötéves tervében az szerepelt, hogy 2020-ban már versenyeket szeretne nyerni az F1-ben.

A távozó Stoll 1980 óta tagja a Renault kötelékének, 2016 eleje óta vezeti elnökként a Renault Sport Racinget.

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.

Ricciardo: Messze van a top 3

Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője határozott célokkal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak: az ausztrál pilóta bőven ellátja tanácsokkal csapatát.

Friss hírek