Nagyon agresszív gumitaktikával készül Japánra a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Rendkívül agresszív gumiválasztással készül a jövő hétvégi Japán Nagydíjra a Ferrari csapata – az olaszok többet választottak a szuperlágy gumikból, mint bármely másik csapat.

A Ferrari mindent megtesz azért, hogy a bajnokság hajrájában legyűrje a Mercedest, hiszen a konstruktőri és az egyéni tabellán is hátrányban vannak a németekkel szemben.

Bár hétvégén még Szocsiba látogat a mezőny, a következő héten már Szuzukában vendégszerepelnek a csapatok, a Pirelli pedig nemrég nyilvánosságra hozta a csapatok gumiválasztásait a Japán Nagydíjra is.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen az elérhető leglágyabb keverékből – a szuperlágyból – 10-10 szettet kap majd, így a lágyból és a közepesből csak 2-2 garnitúrát használhatnak.

Ezzel szemben a Mercedes versenyzői mindössze 7 szettet választottak a szuperlágyból, így a másik két vegyületből 4-4 garnitúra áll rendelkezésükre.

A Ferrari agresszív gumitaktikájával teljesen szembe megy a McLaren: a wokingi gárda versenyzői Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne csupán 4-4 garnitúrát kap a leglágyabb keverékből.

A Forma-1-es csapatok gumiválasztásai a Japán Nagydíjra:

Forrás: Pirelli
 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek