Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Nagyon agresszív gumitaktikával készül Japánra a Ferrari

Rendkívül agresszív gumiválasztással készül a jövő hétvégi Japán Nagydíjra a Ferrari csapata – az olaszok többet választottak a szuperlágy gumikból, mint bármely másik csapat.

A Ferrari mindent megtesz azért, hogy a bajnokság hajrájában legyűrje a Mercedest, hiszen a konstruktőri és az egyéni tabellán is hátrányban vannak a németekkel szemben.

Bár hétvégén még Szocsiba látogat a mezőny, a következő héten már Szuzukában vendégszerepelnek a csapatok, a Pirelli pedig nemrég nyilvánosságra hozta a csapatok gumiválasztásait a Japán Nagydíjra is.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen az elérhető leglágyabb keverékből – a szuperlágyból – 10-10 szettet kap majd, így a lágyból és a közepesből csak 2-2 garnitúrát használhatnak.

Ezzel szemben a Mercedes versenyzői mindössze 7 szettet választottak a szuperlágyból, így a másik két vegyületből 4-4 garnitúra áll rendelkezésükre.

A Ferrari agresszív gumitaktikájával teljesen szembe megy a McLaren: a wokingi gárda versenyzői Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne csupán 4-4 garnitúrát kap a leglágyabb keverékből.

A Forma-1-es csapatok gumiválasztásai a Japán Nagydíjra:

Forrás: Pirelli
Szólj hozzá!