Nakajima félti versenyzői ülését a Williamsnél - F1VILÁG.HU

Nakajima félti versenyzői ülését a Williamsnél

HIRDETÉS

A Williams japán pilótája, Kazuki Nakajima tisztában van azzal, hogy sürgősen javítania kell teljesítményén, és pontszerző helyeken kell végeznie a szezon hátralévő részében, ha jövőre is a mezőny tagja akar maradni az F1-ben.

A Williams japán pilótája, Kazuki Nakajima tisztában van azzal, hogy sürgősen javítania kell teljesítményén, és pontszerző helyeken kell végeznie a szezon hátralévő részében, ha jövőre is a mezőny tagja akar maradni az F1-ben.

Miközben csapattársa, Nico Rosberg 30.5 pontjával a 6. helyen áll a bajnokságban, Nakajima még pontot sem szerzett, ami miatt a vezetőség jogosan kezdhet el azon agyalni, hogy mást ültet a helyére jövőre.

Sokak szerint a Williams tesztpilótája, Nico Hülkenberg – aki megnyerte az idei vb-t a GP2-ben – váltja majd a japánt jövőre.

Nakajima tisztában van azzal, hogy csak önmagában a szponzorok pénze nem lesz elég ahhoz, hogy megtartsa versenyzői ülését, eredmények kellenek, amivel meggyőzheti feletteseit.

“Egyelőre még semmi nincs eldöntve, de jobb eredményekre van szükségem. Biztos vagyok abban, hogy a teljesítményem jobb, mint tavaly volt, de egyelőre nem jönnek az eredmények, és ez komoly probléma” – mondta a japán pilóta.

“Ami a versenyzői piacot illeti, úgy tűnik, még senki nem döntött. Ha valakik lépnek, akkor az események fel fognak gyorsulni.”

A hírek szerint egyelőre mindenki arra vár, hogy Fernando Alonso bejelentse, hol folytatja pályafutását. Egyesek tényként kezelik, hogy a Ferrarihoz tart, azonban ezt hivatalosan még egyik fél sem erősítette meg, míg a Renault jövője is bizonytalan, a szingapúri botrány miatt.

A helyzetet az is nehezíti, hogy Nakajima továbbra is a Toyota versenyzőképző programjának tagja, így jövője a japán autógyártótól is függ, amely az év végén szakít a Williamsszel, hogy átadhassa motorbeszállítói helyét a Renault-nak – amennyiben a franciák jövőre is maradnak a Forma-1-ben.

Arra a kérdésre, hogy érzése szerint maradhat-e a grove-i bázisú alakulatnál, Nakajima így felelt: “Bízom benne. Az ő döntésük lesz, és az eredmények nem segítenek nekem. De úgy gondolom, ezen még változtathatok. A csapat olyan, mint egy otthon számomra, hiszen az összes arcot ismerem, így mindenképpen maradni szeretnék.”

“A teljesítményem egyértelműen jobb, mint a tavalyi évben volt, mind az időmérőn, mind a versenyen. Azonban az autó teljesítménye is sokkal javult a tavalyi évhez képest. Szóval minden a helyére került, csak az eredmények nem jöttek.”

Hirdetés

“Ez pedig néha nagyon frusztráló tud lenni” – tette hozzá Nakajima.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!