Napokon belül dönt a Ferrari, érkezhet Räikkönen! - F1VILÁG.HU

Napokon belül dönt a Ferrari, érkezhet Räikkönen!

HIRDETÉS

Napokon belül dönthet jövő évi versenyzőpárosáról a Ferrari Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta Monzában Luca di Montezemolo, az olasz istálló elnöke, aki Kimi Räikkönen szerződtetését sem zárja ki.


Napokon belül dönthet jövő évi versenyzőpárosáról a Ferrari Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta Monzában Luca di Montezemolo, az olasz istálló elnöke, aki Kimi Räikkönen szerződtetését sem zárja ki.

A presidente a Ferrari motorhome-jában megtartott sajtótájékoztatón újságíróknak nyilatkozva elárulta, közvetlenül a holnapi Olasz Nagydíj után ülnek össze, és döntenek arról, ki lesz Fernando Alonso csapattársa 2014-ben.

„Rögtön Monza után átgondoljuk ezt, mert erre a hétvégére mindenféle furcsa nyomás nélkül szerettünk volna megérkezni” – mondta di Montezemolo.

„A következő néhány napban meghozzuk a döntést – egyelőre még nem döntöttünk semmiről. Senkivel sem írtunk alá szerződést. Tárgyalni fogunk [Felipe] Massával, véleményt alkotunk, majd döntünk.”

Habár a Ferrarinál utaltak arra, ha Massa az Olasz Nagydíjon jó teljesítményt nyújt, megtarthatja helyét a patinás istállónál, a gárda más lehetőségeket is komolyan fontolóra vesz. És bár a legtöbbször Kimi Räikkönen neve merül fel a sajtóban, a Ferrari elnöke kifejtette, több versenyző is szerepel a listájukon.

„Valaki mást is választhatunk… szerepel néhány név a listánkon” – fogalmazott a szakember.

Luca di Montezemolo hozzátette, bár Räikkönen 2009-ben viharos körülmények közepette távozott az istállótól, nem kizárt, hogy a finn visszatér Maranellóba.

Amikor az elnököt arról kérdezték, a finn a történtek után is kényelmesen tudna-e dolgozni a Ferrarinál, az visszakérdezett: „Miért, mi történt? Megnyertünk egy világbajnokságot!”

„Kimi egy remek versenyző. Óriási siker volt számunkra, hogy megnyertük vele a bajnoki címet Michael [Schumacher] és Ross [Brawn] nélkül.”

„Szóval nem lenne semmi gond, de vannak más opcióink is. Viszont ott van a lehetősége annak is, hogy – akárcsak tavaly – hosszabbítunk Felipével.”

Hirdetés

„Egyelőre még semmiféle döntést nem hoztunk. Nagyon óvatosnak kell lennünk, hiszen minden döntésnek vannak előnyei és hátrányai. De most elérkezett az ideje annak, hogy elhatározzuk magunkat. Eddig túl korán volt, de most elérkezett az idő.”

Räikkönen a Formula1.com-nak nyilatkozva elmondta, egyelőre még nincs döntés jövőjéről.

„Néhány napja ugyanezek az emberek 100 százalékig biztosak voltak abban, hogy a Red Bullnál folytatom” – mondta a finn, amikor a Ferrarival kapcsolatos pletykákról kérdezték.

„Egyelőre semmi biztosat nem mondhatok. Ha megtudom, elmondom majd mindenkinek. Szép időket töltöttem el a Ferrarinál, csak a vége alakult egy kicsit másképp – de néha így alakul. Nincsenek rossz érzések bennem. Az idő pedig majd elárulja, mit fogok csinálni jövőre.”

Arra a kérdésre, hogy Fernando Alonso elfogadná-e őt csapattársának, a 2007-es év legjobbja így felelt: „Kétlem, hogy ő dönti el, ki versenyezzen a Ferrarinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!