Nasr: Nem várhattam a Williamsre, jó döntés a Sauber - F1VILÁG.HU

Nasr: Nem várhattam a Williamsre, jó döntés a Sauber

HIRDETÉS

Idén második lett a GP2-es sorozatban, jövőre pedig már a Forma-1-ben bizonyíthat Felipe Nasr.


Idén második lett a GP2-es sorozatban, jövőre pedig már a Forma-1-ben bizonyíthat Felipe Nasr.

A brazil tehetség sokáig a Williams teszt- és tartalékversenyzőjeként tevékenykedett, jövőre azonban a Sauber csapatával debütálhat a királykategóriában.

Nasr elárulta, szeretett volna a Williamsnél maradni, ám nem várhatott tovább a csapatra.

„Azt kell mondjam, a Williamsnél rengeteget tanultam” – mondta a brazil tehetség.

„Nagyon hálás vagyok azért a lehetőségért, amit tőlük kaptam. Náluk vezethettem először Forma-1-es autót, együtt dolgozhattam a mérnökökkel és szerelőkkel, és természetesen a versenyzőkkel is. Láthattam, hogyan zajlanak a Forma-1-es hétvégék, részt vettem a különféle meetingeken és azt is láthattam, hogyan állnak hozzá bizonyos problémákhoz – és persze sokat dolgoztam a szimulátorban is.”

„Természetesen szerettem volna a csapatnál maradni, de ők elkötelezettek Felipe [Massa] és Valtteri [Bottas] iránt, így nekem tovább kellett állnom. Nem veszíthetem el a lendületet, meg kellett tennem a következő lépést. A dolgok gyorsan változnak itt. Egyévnyi versenyzés sokkal jobb, mint egy tesztpilótai szerepkör, legtöbb esetben a partvonalon üldögélve.”

Az ifjú tehetség kifejtette, pontosan tudja, hogy nagy kihívás vár rá 2015-ben, de hisz abban, hogy eredményes lehet a Forma-1-ben.

„Hogy miképp alakul az első évem, az nagyban függ a csapattól is. Idén nehéz idényt tudhatnak maguk mögött, szóval azt hiszem, rengeteg a tennivalónk. És természetesen én is teljesíteni akarok.”

Nasr F1-es debütálásában kulcsszerepet játszik, hogy a Banco do Brazil hosszú ideje támogatja őt.

Hirdetés

„Már régóta támogatnak engem, szóval logikusnak tűnt, hogy a Forma-1-ben is együtt folytatjuk. Ez számukra is egy remek lehetőség, hiszen bemutathatják bankjukat, nemzetközi ismertségre tehetnek szert. Igen, fontos, hogy legyenek támogatók. Manapság nem minden a tehetségről szól. Szükség van rá, de a támogatás is elengedhetetlen.”

Ami pedig az ifjú tehetség hőseit illeti: bár brazilként felnéz Ayrton Sennára, korából adódóan csak Michael Schumachert figyelhette versenyzés közben.

„1992-ben születtem, szóval Ayrton Sennát nem láttam versenyezni – csak történetek és videók alapján ismerem őt. Viszont Michael Schumacher pályafutásán nőttem fel. Szóval azt mondanám, ők ketten jelentik a mércét számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!