Négy jó verseny még nem jelenti azt, hogy „minden fantasztikus” az F1-ben! - F1VILÁG.HU

Négy jó verseny még nem jelenti azt, hogy „minden fantasztikus” az F1-ben!

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner figyelmeztette a száguldó cirkusz elöljáróit, ne gondolják, hogy „minden fantasztikus” csak azért, mert egymás után négy jó versenyt láthattunk.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 28: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 on track during the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 28, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-213AXX2HS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Habár az idei év is a Mercedes dominanciájáról szól, az elmúlt időszak versenyei igazán izgalmasra sikeredtek: Ausztriában, Nagy-Britanniában, Németországban és Magyarországon is remek küzdelmeket láthatott a nagyérdemű.

Günther Steiner szerint viszont nem szabad elszállni ezektől a futamoktól, továbbra is mindent meg kell tenni azért, hogy elvégezzék a szükséges változtatásokat annak érdekében, hogy az egész idény során izgalmakat lássunk.

„Nagyon óvatosnak kell lennünk, és nem szabad elfelejtenünk, hogy nem akarjuk kinyírni a törekvéseinket csak azért, mert volt négy remek verseny” – magyarázta a Haas csapatfőnök.

„Ettől még jobbá kell tennünk, kiegyenlített mezőnyre van szükség, mert ez lehet a világ legizgalmasabb sportja véleményem szerint. Ezt pedig nem felejthetjük el.”

„Azért, mert volt négy jó verseny, még nem jó minden. Valakinek milliárdos büdzséje van, és ebben az álomvilágban él. Volt néhány remek futamunk, de mindig fennáll a veszélye annak, hogy jön négy gyenge verseny. És aztán meg panaszkodunk… Túlságosan is reaktívak vagyunk.”

„Az összképet kell szem előtt tartani. Igen, volt négy futam, köszönjük szépen, de mi 21, vagy 22 jó versenyt akarunk. Én ezt csinálnám, erre fókuszálnék – hogy mindegyik jó legyen.”

Fotó: Renault

Steiner szerint a sportág vezetőinek arra kell törekedniük, hogy összerázzák a mezőnyt – ezt pedig a költségek csökkentésével kell elkezdeni.

„Számomra az összképben a költségvetési plafon a legfontosabb, ami érkezőben van. Az első lépés persze még nem fogja megoldani az összes problémát, de ez egy fontos lépés a megfelelő irányba. És jobban kell hagyni a versenyzést. Én ezért dolgozom. De nem mondhatjuk azt, hogy minden fantasztikus, mert volt négy jó futamunk – mert egyáltalán nem az.”

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint egyébként nekik, illetve Max Verstappennek köszönhető az, hogy ilyen izgalmas versenyeket láttunk mostanában.

Hirdetés

„Hála az égnek azért, hogy Max Verstappen és a Red Bull az F1-ben van, máskülönben elég unalmas lenne a show” – mondta.

„Nagyszerű versenyzünk volt Magyarországon is, habár nem mi kerültünk ki győztesen belőle. Nagyszerű az F1 számára, mert a rajongók ezt akarják látni. Az elmúlt négy verseny igazán nagyszerű volt az unalmas franciaországi után, és remélhetőleg a következő helyszíneken még nagyobb izgalmak jönnek.”

„Ha pedig Max ott versenyezhet majd Lewis [Hamilton] és a Ferrarik ellen, az igazán fényes jövőt ígér.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!