Néhány versenyző változtatna a francia pálya vonalvezetésén

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 22: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 22, 2018 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1W29EK4SH2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Forma-1-es versenyzők egy csoportja a pénteki szabadedzések utáni értekezleten azt javasolta a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), a Paul Ricard versenypálya hátsó egyeneséből vegyék ki a lassítót annak érdekében, hogy jobbá tegyék a versenyzést a Francia Nagydíjon.

A szóban forgó versenyzők azon a véleményen vannak, a franciaországi versenypálya jelenlegi vonalvezetése egész egyszerűen nem teszi lehetővé azt, hogy izgalmas versenyt fussanak.

A versenypálya kialakításán ezen a hétvégén biztosan nem lehet változtatni, hiszen az aszfaltcsíkon az említett lassítóval homologizálták, az FIA-nak pedig szimulációkat kellene végeznie annak érdekében, hogy kiderüljön, felvetne-e biztonsági kérdéseket a módosítás, ráadásul a csapatok is olyan beállításokkal készültek, melyek az eredeti vonalvezetésnek felelnek meg.

A Toro Rosso versenyzője, Brendon Hartley a Porsche LMP1-es autójával már tesztelt itt a sikán nélküli vonalvezetésen, elmondása szerint a teljes hátsó egyenes „jóval karakteresebb, és talán nagyobb komolyabb történelme is van”.

„Azt gondolom, a hosszabb egyenes több előzést kreálna” – mondta az új-zélandi a Motorsport.com-nak.

„Nem hinném, hogy szombatra módosítanak, de én teszteltem és versenyeztem a sikán nélkül. Érdekesebb úgy a pálya, hiszen kisebb a leszorítóerő, a 10-es forduló sokkal inkább nevezhető kanyarnak, és így az utolsó szektorban kisebb a leszorítóerő.”

„A jövő év vonatkozásában talán lehetne beszélni erről. A jó hír az, hogy rengeteg a lehetőség itt.”

Sergio Perezt elárulta, a versenyzők szerették volna jobbá tenni a küzdelmeket a rajongóknak.

„Megkérdeztük Charlie-t [Whiting] a dologról, hogy növeljük az előzések lehetőségét és jobbá tegyük a showt” – mondta a mexikói.

„Szerintem a legjobb versenyünk eddig Bakuban volt, és minden pályának abból kellene tanulnia. A pálya kihívást jelent, hibába hajszolja a versenyzőket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!