Nehéz döntést kell meghoznia a Red Bull F1-es csapatának

Fotó: Red Bull Racing
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 24: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 24, 2018 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1VRVGZ74S2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az Osztrák Nagydíjig szeretne döntést hozni a Red Bull Forma-1-es csapata arról, hogy milyen motorokkal folytatja a 2019-es szezonban.

Az energiaital-gyárosok jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén lejár a Renault-val, tavasszal pedig a Hondával is egyeztetéseket folytattak, így a Red Bull ezen két gyártó közül választ majd.

A csapatnak nincs egyszerű dolga, hiszen 2009 óta egészen mostanáig 57 győzelmet szereztek a Renault-val, 2010 és 2013 között pedig négy alkalommal is megnyerték a világbajnoki címet a franciákkal.

A hibrid motorok bevezetése óta azonban a Renault jobbára csak lohol a Mercedes és a Ferrari után, és az elmúlt években a két fél viszonya sem volt felhőtlen – ennek eredménye például, hogy a Red Bull nem is Renault-ként használja az erőforrásokat autóiban, hanem azok TAG Heuer néven „futnak”.

Az energiaital-gyárosok kiscsapata, a Toro Rosso pedig idén szövetségre lépett a Hondával, mely gyártó a McLarennel eltöltött gyötrelmes évek után nem mondott le a Forma-1-ről, és pénzt és energiát nem sajnálva igyekszik felzárkózni.

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull a hétvégi Kanadai Nagydíj után dönt arról, hogy milyen utat választ, a döntésben pedig nagy segítségére lesz az, hogy a Renault és a Honda is Montrealban veti be idei második specifikációjú erőforrását.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pontosan tudja, sokáig nem halogathatják a döntést.

„Hamarosan döntést kell hoznunk arról, hogy Renault-motorokkal folytatjuk-e, vagy Hondára váltunk. Kritikus ponthoz érkeztünk a döntési folyamatban” – vallotta be a szakember Montrealban, hozzátéve, hogy a július 1-jén esedékes Osztrák Nagydíjig dönteni akarnak.

„Az adatok, amiket ezen a hétvégén gyűjtünk, úttörőek lesznek számunkra. Az Osztrák Nagydíjig döntést akarunk hozni. Olyan motort akarunk, amely a legjobb lehetőségeket kínálja számunkra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!