Nehéz helyzetben a Ferrari az autó sérülése miatt

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
F1 TEST DAYS, Sebastian Vettel, Ferrari, locking the front left tyre, smoke
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, „sokkal könnyebb” lenne kideríteni, mi okozta szerda délelőtti balesetét Barcelonában, ha autója nem tört volna össze az ütközésben.

Nem alakul jól a Ferrari számára a második teszthét Barcelonában: az olasz istálló tegnap a hűtőrendszer ellenőrzése miatt töltött több időt a bokszban, mint szeretett volna, ma pedig baleset miatt hagyták félbe a tesztelést.

Vettel szerdán délelőtt a 3-as kanyarban csúszott ki (videó itt) és csapódott a falnak, ám egyelőre nem tudják, mi okozta a problémát, csupán annyi információt árultak el, hogy „mechanikai gond” miatt történt az incidens.

„Nem tudok többet, mint bárki más” – nyilatkozta Vettel. „Érzésre olyan volt, mintha az autó bal elejével lett volna probléma. Ettől kezdve nem tudtam semmit tenni, hogy elkerüljem a becsapódást.”

„Nem tudtam kontrollálni a dolgokat, és egyenesen a gumifalba csapódtam. Küzdünk, hogy kiderítsük, mi történt. Sokkal könnyebb lenne, ha jócskán lenne bukótér és az autó nem talált volna el rögtön valamit – most képzelhetitek, hogy  mennyire megsérült az autó az ütközés miatt.”

„Nagyon alaposnak kell lennünk, hogy megtaláljuk a problémát, és most mindenki ezt keresi itt, a pályán és Maranellóban is.”

A Ferrari és Vettel így jelenleg csak 40 kört teljesített a mai napon, aminek nyilvánvalóan nem örül az olasz istálló, hiszen nem tudták teljesíteni a tervezett programot.

„Múlt héten sok kilométert megtettünk, de a terv mindig az, hogy teljesítsük a programunkat – többet szerettünk volna, mint 40 kör. Ez nem ideális, és ezzel időt veszítünk. De most fontos, hogy megértsük, mi történt.”

„Elég erősen csapódtam a falnak, de az tette a dolgát, ahogy az autó is. Az autó nagyon megsérült, szóval ez nehezíti meg azt is, hogy rekonstruáljuk a helyzetet, hogy mi történt előtte.”

Vettel a második teszthét nehézségei ellenére nem esik kétségbe, szerinte továbbra is erős az autójuk: „Sok dolgot kiderítettünk az első nap óta, és azt hiszem, a múlt hét nagyon produktív volt. Tegnap kicsit tudtunk hozni a délelőtti időveszteségen, szóval még mindig pozitív vagyok az autóval kapcsolatban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!