Verstappen vs. Ocon

Nekiment csapattársának és telefonnal a kezében vezetett – kirúgták az ifjú versenyzőt!

Fotó: Haas F1 Team

A Forma-2-es sorozatban szereplő Trident Motorsport szerződést bontott versenyzőjével, a Haas Forma-1-es csapatának juniorpilótájával, Santino Ferruccival, miután az amerikai versenyző szándékosan nekiütközött saját csapattársának, és telefonnal a kezében vezetett.

Ferruccit két versenyhétvégére eltiltották a versenyzéstől azok után, hogy a silverstone-i sprintfutamot követően a levezető körben szándékosan nekiment csapattársa, Arjun Maini versenygépének.

Az ifjú versenyzőt emellett 66 ezer eurós bírsággal is sújtották, amiért a hétvége során egy alkalommal az F2-es paddockból úgy vezette fel versenyautóját a bokszutcába, hogy csak egyik kezén volt kesztyű, a másikban pedig telefonját tartotta.

Videó: Szándékosan csapattársának ütközött Ferrucci

Csapata, a Trident szerdán jelentette be, a történtekre, illetve fizetési kötelezettség elmulasztására hivatkozva szerződést bont Ferruccival.

Az istálló közleményében megemlíti, bár a versenyző a szezon kezdete óta azt mondja, azért nem tud fizetni csapatának, mert szponzorai nem tesznek eleget kötelezettségeinek, Ferrucci június elején rajthoz állt az IndyCar-sorozat detroiti versenyén.

Korábban egyébként Günther Steiner, a Forma-1-es Haas csapatfőnöke is azt mondta, átbeszélik csapaton belül a Silverstone-ban történteket, így nem kizárt, hogy Ferruccinak az amerikai istállótól is távoznia kell.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

A Red Bull legyőzése a Haas célja

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner szerint új főszponzoruk, a Rich Energy nagyon is jól teszi, hogy a Red Bull legyőzését tűzi ki célul.

Friss hírek