Verstappen vs. Ocon

Nem aggasztják a McLarent Perez hibái

A McLaren csapatfőnökét, Martin Whitmarsh-t egyáltalán nem aggasztják azok a hibák, melyeket jövőbeli versenyzőjük, Sergio Perez követetett el az elmúlt időszakban.


A McLaren csapatfőnökét, Martin Whitmarsh-t egyáltalán nem aggasztják azok a hibák, melyeket jövőbeli versenyzőjük, Sergio Perez követetett el az elmúlt időszakban.

Az ifjú pilóta nem tudott pontot szerezni azóta, hogy a wokingi gárda bejelentette, 2013-ban ő lesz az, aki Jenson Button oldalán versenyezhet.

Perez Japánban egy kicsúszás miatt adta fel a futamot, Koreában már az első körben balesetbe keveredett, a múlt hétvégén, Indiában pedig a Daniel Ricciardóval való ütközés következtében defektet kapott.

„Sergio egy fiatal és izgalmas versenyző. Az izgalmasság persze lehet jó és rossz is” – mondta Whitmarsh.

„Mindazonáltal úgy hiszem, fantasztikus munkát végzett az időmérőn, ahol nyolcadik lett. A sebessége megvan, meg akarja mutatni, nyerni akar. Ha viszont 22 évesen nem tud tanulni semmit sem, akkor valami nem jó. Még olyan sok időt nem töltöttem el vele, de azt tudom már, hogy egy nagyon intelligens és ambiciózus versenyző. És elég komoly alázat van benne.”

„Ha világbajnokot tudunk faragni belőle, valamit el fog veszteni ebből az út során.”

Perezt az év végéig köti szerződés jelenlegi munkaadójához, a Sauberhez, a McLarennél tehát leghamarabb csak januárban kezdheti majd meg a munkát.

„Megpróbáljuk tiszteletben tartani, hogy jelenleg a Saubernek dolgozik. Szóval csak minimális kapcsolatunk van vele momentán. A Sauber nagyon szívélyes volt, és elfogadják, ami történik. Megértették, Sergio miért is szerződik el.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek