Nem akarja kirúgni csapatfőnökét a Ferrari - F1VILÁG.HU

Nem akarja kirúgni csapatfőnökét a Ferrari

HIRDETÉS

Esze ágában sincs kirúgnia a Ferrari csapatfőnökét, Stefano Domenicalit a maranellói gárda elnökének, Luca di Montezemolónak.


Esze ágában sincs kirúgnia a Ferrari csapatfőnökét, Stefano Domenicalit a maranellói gárda elnökének, Luca di Montezemolónak.

A Ferrari utoljára 2007-ben tudott egyéni világbajnoki címet nyerni, az elmúlt évek sikertelenségéért a rajongók közül is sokan Stefano Domenicalit teszik felelőssé.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azonban kijelentette, Domenicali a gárda csapatfőnöke marad a továbbiakban is.

„Soha, nagyon hiányozna innen” – mondta a presidente, amikor a Gazzetta dello Sport című olasz lap munkatársa arról érdeklődött, tervezik-e a szakember lecserélését.

„Ő volt az első, aki támogatta Kimi [Räikkönen] szerződtetését. Remekül dolgozott, felkészült a jövőre, most pedig arra számítok, hogy jönnek az eredmények is. De az elmúlt három évben kétszer is az utolsó futamon buktuk el a világbajnoki címet, ez pedig nem az ő hibája.”

„Elnökként [Michael] Schumacherrel, [Jean] Todttal, [Ross] Brawnnal és [Rory] Byrne-nel együtt sikerült létrehoznom egy aranykorszakot, most pedig a csapat készen áll arra, hogy ismét nyerjen.”

„A Schumacher-éra utáni űrt a szimulációval és aerodinamikával kapcsolatos lemaradásunk okozta. Ennek ellenére a Ferrari az elmúlt három évben is egészen az utolsó futamig harcolt a vb-címért.”

Stefano Domenicali csapatfőnök James Allison, a Lotus egykori technikai igazgatójának szerződtetésében is komoly szerepet játszott. Di Montezemolo elmondta, fellendülést vár a szakember érkezésétől.

„Nagyon sokat várok James Allisontól. Vele együtt érkezett a Lotus aerodinamikai vezetője [Dirk de Beer] és több új arc is. Végre megvan az a kreativitás, ami eddig hiányzott. Allison ismeri a csapatot, az embereket, ráadásul beszél olaszul is.”

Amikor a Ferrari elnökét arról faggatták, van-e esélyük arra, hogy idén megállítsák a negyedik bajnoki címe felé menetelő Red Bullt és Sebastian Vettelt, így felelt: „Nem szeretnék százalékokról beszélni, de én a Ferrarira fogadnék azért, hogy jó sok pénzt nyerjek, lévén, hogy látszólag kívülállónak tűnünk a bajnoki cím szempontjából.”

Hirdetés

„Ami viszont a 2014-es szezont illeti: nem engedhetjük meg magunknak többször, hogy ismét a célban verjenek meg minket. Alig várom, hogy ismét nyerjünk. Elérkezett az idő, higgyenek nekem!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!