Nem akarja kirúgni a csapatfőnököt a Ferrari elnöke - F1VILÁG.HU

Nem akarja kirúgni a csapatfőnököt a Ferrari elnöke

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne azt mondja, az olasz istálló elmúlt időszakbéli kudarcaiért egyetlen embert hibáztatni ostobaság – a szakember leszögezte, nem akarja leváltani Maurizio Arrivabene csapatfőnököt.

A múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon a Mercedes csapata bebiztosította újabb konstruktőri bajnoki címét, miközben Sebastian Vettel hátránya 66 pontra nőtt a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben.

Bár a Ferrari remek formában versenyzett az évad első felében, a nyári szünetet követően nem tudta tartani a lépést a Mercedesszel – főleg gyenge megbízhatósága miatt.

A múlt hétvégi Amerikai Nagydíj helyszínén pedig már arról pletykáltak, az évad végén távozik az istállót irányító Maurizio Arrivabene, helyét pedig az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto veszi át.

Amikor a Ferrari elnökét, Sergio Marchionnét arról kérdezték, valóban Binotto veheti-e át Arrivabene helyét, szakember így felelt: „Nem. Mattia és Maurizio is érintettek voltak a folyamatban. Mutogatni egyikre vagy másikra idiótaság.”

„Mindketten ott voltak az asztalnál, amikor zajlottak a műveletek, és technikailag én is érintett voltam, én voltam az elnök! De ez nem fogja megoldani a problémát. Nyernünk kell, ez a legfontosabb dolog. Nem hiszem, hogy van értelme kiemelni egyvalakit.”

Marchionne korábban arról beszélt, a Ferrari nagy árat fizetett azért, nem figyelt oda eléggé a minőségellenőrzésre, ezért az istálló kinevezte erre a feladatra Maria Mendozát, aki a Fiat Chrysler Automobilestól érkezik.

„Nem gondolom azt, hogy át kell szerveznünk a csapatot. Az, ami a három ázsiai versenyen történt, balszerencsék sora volt. A technikai gondok – melyek a minőség hiánya miatt adódtak – kivételével minden csak megtörtént. A valószínűsége annak, hogy ezek megismétlődnek, nagyon kicsi.”

„Egy változtatást hajtottunk végre a szervezeten belül azzal, hogy hoztunk valakit, akinek van némi tapasztalata a minőségellenőrzéssel kapcsolatban.”

Hirdetés

„A többi szerintem rendben lesz, nem gondolom azt, hogy át kell szervezni a csapatot. Nem hiszem, hogy változtatásokat kell végrehajtanunk. Ez a csapat tudja, hogyan kell győzni, csak teret kell adni nekik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!