Nem akarnak húsznál több futamot a pilóták

Nem tenne jót a csapatoknak, ha húsznál több versenyhétvége lenne egy szezonban – ez a véleménye Sebastian Vettelnek, Lewis Hamiltonnak és Romain Grosjeannak is.


Nem tenne jót a csapatoknak, ha húsznál több versenyhétvége lenne egy szezonban – ez a véleménye Sebastian Vettelnek, Lewis Hamiltonnak és Romain Grosjeannak is.

A következő esztendőre eddig 22 versenyhelyszín jöhet számításba: az idei versenyek mellé csatlakozna New Jersey, Ausztria és Oroszország is.

A Magyar Nagydíj időmérő edzését követően Vettel elmondta, a versenyzők kibírnák, ha több verseny lenne jövőre, azonban a szerelőknek és a személyzet többi tagjának nagyon nehéz elviselni, hogy sokat vannak távol szeretteiktől.

„Úgy gondolom, hogy húsz verseny elég. Talán nekünk, versenyzőknek még lehetséges lenne, hogy legyen egy újabb futam itt vagy ott, de különösen a csapatok számára ez egy nagy erőfeszítés lenne – a logisztika és a személyzet szempontjából is.”

„Nagyon kevés időt tölthetnének otthon a családjukkal, a gyermekeikkel. Azt hiszem, ezt nem szabad elfelejtenünk, és már húsz verseny is sok.”

A világbajnok hozzátette, tulajdonképpen már így is túl sok helyszínre utaznak ahhoz képest, hogy néhány évvel ezelőtt csak 16 nagydíjhétvégét teljesítettek.

„Öt vagy tíz évvel ezelőtt csak 16 verseny volt egy évben, szóval már ez is sokkal több annál. Nem gondolom úgy, hogy a csapatok számára jobb lenne húsznál több verseny.”

Lewis Hamilton elmondta, őt személy szerint nem zavarná, ha többet kellene autóban ülnie, azonban azt ő is elismerte, hogy a csapattagoknak ártana a versenynaptár bővítése.

„Imádok versenyezni, szóval mindig tudnék vezetni, ha kellene. De ez nagyon nehéz a srácoknak, akik a garázsban és a gyárban dolgoznak. Biztos vagyok benne, hogy ha megkérdezném őket, hogy akarnak-e többet versenyezni, azt mondanák, hogy igen, de hiányozna nekik a családjuk.”

Romain Grosjean egyetért versenytársaival, azonban véleményüket azzal egészítette ki, hogy egyáltalán nem bánná, ha több tesztlehetőséget kapnának.

„Húsz verseny bőven elég, ez mindenki számára nehéz. Több teszt lehetne, de húsz verseny elég.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!