Nem az új fejlesztésű motor miatt estek ki Hamiltonék

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Nem a Mercedes továbbfejlesztett erőforrása okozta Valtteri Bottas és Lewis Hamilton kiesését a vasárnapi Osztrák Nagydíjon – ezt mondta Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója.

A címvédő istálló remek formát nyújtott hétvégén, a szombati időmérőn Bottas vezetésével kibérelte az első rajtsort Spielbergben.

A vasárnapi versenyen is jó úton haladtak a kettős győzelem felé, ám végül Bottas és Hamilton is műszaki hiba miatt esett ki.

A Mercedes a múlt hétvégi Francia Nagydíjon vetette be új specifikációjú motorját, mellyel kicsit megcsúszott a csapat, hiszen Montrealban megbízhatósági aggályok miatt nem tudták élesben használni.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója viszont a spielbergi verseny után úgy nyilatkozott, a vasárnapi műszaki problémák nincsenek összefüggésben a fejlesztéssel.

„Azt hiszem, egyik problémánknak sincs köze az erőforrás megbízhatóságához” – mondta a szakember.

„Valtteri esetében egy hidraulikus szivárgás jelentkezett, ami a kormányművel van összefüggésben. Lewis autójában pedig leesett a benzinnyomás, ami az üzemanyagrendszer problémájára utal. Jelenleg így tudjuk. Szóval nem bánjuk, hogy bevetettük az új motort.”

Toto Wolff elárulta, a Mercedes főnökeként eltöltött ideje alatt ez a legfájdalmasabb nap számára.

„Számomra ez a legfájdalmasabb nap a Mercedesnél eltöltött éveimet tekintve, rosszabb a barcelonainál is [ahol két éve Hamilton és Nico Rosberg az első körben, az élen ütköztek – a szerk.].”

„Rengetegen jöttek oda hozzám a verseny előtt, hogy sétagalopp lesz, sima kettős győzelem. Én pedig mondtam, hogy beszéljünk majd 2 óra múlva. Pontosan ilyen a motorsport. Nagyon kegyetlen tud lenni. Szerintünk ma minden kegyetlenség velünk történt meg.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek