Nem becsüli alá riválisait a Red Bull - F1VILÁG.HU

Nem becsüli alá riválisait a Red Bull

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner megerősítette, továbbra is mindent megtesznek azért, hogy már az első teszten, Jerezben pályára vihessék vadonatúj versenyautójukat.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner megerősítette, továbbra is mindent megtesznek azért, hogy már az első teszten, Jerezben pályára vihessék vadonatúj versenyautójukat.

A szakember már decemberben is úgy nyilatkozott, nem szeretnék húzni az időt, így már február 7-én meg akarják kezdeni az új konstrukció tesztelését. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az idei évtől kezdve szigorít a töréstesztekre vonatkozó szabályokon is, azok az autók ugyanis, melyek nem mentek át problémamentesen az összes próbán, nem gurulhatnak pályára az előszezoni teszteken.

A Mercedes GP alakulata már korábban jelezte, vélhetően csak a második kollektív tesztsorozaton kezdi meg új autójának tesztelését, mivel szeretnék a lehető legtöbb időt a szélcsatornában tölteni. Ezzel szemben a többi nagycsapat – így a Red Bull is – a pályán szeretne minél többet körözni.

„Jelen pillanatban úgy tűnik, jól haladnak a dolgok, a gyárban hihetetlen munka folyik, és meggyőződésem, hogy minden csapatnál hasonló a helyzet az év ezen szakaszában” – fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Természetesen új kihívás is van idén, mivel a törésteszteket már az első tesztek előtt teljesíteni kell. Ez mindenkit érzékenyen érint, így továbbra is éjt nappallá téve dolgozunk. Úgy tervezzük, hogy ott leszünk az első teszten (az új autóval).”

Horner hozzátette, egyelőre nem igazán figyelnek oda arra, mit csinálnak riválisaik.

„Erről mindig nagyon nehéz beszélni az év ezen szakaszában. Január van, nem látjuk a többi csapatot, így nyilván vannak spekulációk. De mi arra összpontosítunk, hogy leszegett fejjel dolgozzunk, a mi feladatunkkal foglalkozzunk, és végül is csak az számít, hogy mi történik Melbourne-ben.”

„Az elmúlt néhány évben voltak nagy változások, megszabadultunk az F-csatornától, a dupla diffúzortól. Szóval mindig változott valami, volt, hogy bevezettek dolgokat, mint például a DRS-t és az új gumikat, és néhány éve már tankolni sem lehet a versenyeken. Ez mind része a Forma-1-nek, de azt hiszem, bizonyítottuk, hogy jól tudunk alkalmazkodni a különböző szabályváltozásokhoz.”

„Ezzel együtt persze nem becsüljük le riválisainkat, sem a McLarent, sem a Ferrarit, mint ahogy a Mercedest sem. Csak akkor tudjuk meg, hol is állunk, amikor a melbourne-i időmérőn felbőgnek a motorok mintegy kilenc hét múlva.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!