Verstappen vs. Ocon

Nem befolyásolja a Red Bull tesztprogramját Ricciardo balesete

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatánál állítják, semmiben sem befolyásolja jövő hétre tervezett tesztprogramjukat az, hogy Daniel Ricciardo hétfőn összetörte a csapat új autóját annak bejáratásán.

Az osztrák istálló hétfőn mutatta be a nagyközönségnek RB14-es kódjelű versenyautóját, melyet Ricciardo rögtön pályára is vitt Silverstone-ban.

Ahogy azonban arról az F1VILÁG is beszámolt, az ausztrál versenyző a vizes pályán megcsúszott és a korlátnak csapódott az autóval, melynek számos eleme – az első szárnya, az oldalszekrénye, az első felfüggesztése, illetve a padlólemeze – megsérült.

Mivel a csapat jövő hétfőn már Barcelonában folytatja a felkészülést az első előszezoni teszten, a Red Bullnak nem lett egyszerűbb a dolga, és számos pótalkatrészt le kell gyártania néhány napon belül.

A csapat szóvivője azonban kedden megerősítette, minden rendben lesz a barcelonai tesztig.


Riportfilm a Red Bull RB14-es modelljéről

Ricciardo egyébként elégedett volt az RB14-es bejáratásával – igaz, a balesetről nem ejtett szót.

„Pár kör alapján nehéz megmondani, de az első benyomások jók” – mondta a rutinos pilóta.

„Az már most érződik, hogy az autó hátulja eléggé rendben van – a nehéz körülmények ellenére. Ezek biztató jelek.”

Ricciardo hozzátette, a Halo sem okozott problémát számára.

„Eddig nem okozott problémákat a kilátásban. Eddig csak pár installációs kört futottam vele, szóval mondhatni új volt számomra, de egyáltalán nem zavart, hogy ott van, ami remek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek