Nem cáfolja Schumacher szerződtetését a Ferrari

Fotó: Formula 2
FIA Formula 2 Series - Test 3. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Friday 30 November 2018. Mick Schumacher (DEU, PERTAMINA PREMA Theodore Racing). Photo: Zak Mauger / FIA Formula 2. ref: Digital Image
Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Mick Schumacher szerződtetésével kapcsolatos híreket a Ferrari.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Mick Schumacher szerződtetésével kapcsolatos híreket a Ferrari.

Az olasz sajtóban a héten látott napvilágot a hír, miszerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia hamarosan szerződést írhat alá a patinás csapattal, és akár már 2019-ben tesztelheti a vörösök F1-es versenygépét.

Az már korábban köztudott volt, hogy a Ferrari szívesen bevonná juniorprogramjába a Forma-3-as sorozat tavalyi legjobbját, sőt, szolgálatai iránt állítólag a Mercedes is élénken érdeklődött.

A legfrissebb hírek szerint viszont Mick Schumacher és menedzsmentje a Ferrari mellett tette le voksát, és állítólag napokon belül bejelenthetik, hogy a német tehetség csatlakozik a Ferrari akadémiájához.

 ÁLLÍTÓLAG MÁR CSAK A SZERZŐDÉS RÉSZLETEIT KELL TISZTÁZNI. 

Úgy tudni, Schumacher már idén tesztlehetőséget kaphat a maranellóiaktól: év közben két tesztet tartanak majd az F1-es csapatokat, egyiket a bahreini, a másikat a spanyolországi verseny után. A szabályok szerint a négy szezonközi tesztnapból kettőn fiatal versenyzőket kell szerepeltetniük az istállóknak.

A Welt című német lap meg is kérdezte a Ferrarit arról, igazak-e a Schumacher szerződtetésével kapcsolatos hírek, a szóvivője azonban meglehetősen szűkszavúan fogalmazott: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket. Azt viszont világossá tette, hogy érdeklődnek a német iránt.

„Ez soha nem is volt titok” – mondta a Ferrari képviselője. „Jelenleg viszont nincs más, amit mondani tudunk.”

A Ferrari akadémiájáról került egyébként ki az olasz istálló idei versenyzője, Charles Leclerc is, aki Kimi Räikkönen helyét vette át Maranellóban. Szintén Ferrari-nevelés a Sauber újonnan szerződtetett pilótája, Antonio Giovionazzi is.

A Ferrari akadémiájának jelenleg egyébként Antonio Fuoco, Guanyu Zhou, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Enzo Fittipaldi, Callum Ilott, Robert Shwartzman és Gianluca Petecof is tagja.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!