Nem csak a Red Bullról másol a Ferrari

A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis a minap elárulta, Maranellóban mindent megtesznek azért, hogy bombaformában vághassanak neki a 2012-es évadnak, azonban kijelentette, semmit sem vesznek biztosra.


A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis a minap elárulta, Maranellóban mindent megtesznek azért, hogy bombaformában vághassanak neki a 2012-es évadnak, azonban kijelentette, semmit sem vesznek biztosra.

Az olasz istálló számára nehezen alakult a 2011-es évad, hiszen már az első versenyeken bebizonyosodott, hogy képtelenek lesznek felvenni a versenyt a Red Bull Racing alakulatával.

Fernando Alonso Silverstone-ban szerezte meg a Ferrari idei egyetlen győzelmét, ám a gárda a McLaren mögött csupán a harmadik helyet foglalja el a konstruktőri táblázaton.

„A célunk, hogy úgy érkezzünk meg jövőre Ausztráliba, hogy azonnal versenyképesek vagyunk” – fogalmazott Nikolas Tombazis főtervező az Autosprint magazinnak.

„Nem akarjuk azt mondani, hogy ’még le vagyunk maradva, de meg fogjuk csinálni…’”. Az viszont kétségtelen, hogy riválisaink sem naivak vagy idióták. A célunk, hogy győzzünk, szeretnénk kíméletlenek lenni. De semmit sem veszünk biztosra.”

A Ferrari tervei szerint egy sokkal agresszívabb tervezésű autóval vág neki a következő évadnak, miután a csapatnál elismerték, a túl konzervatív hozzáállás miatt nem nyerhettek bajnoki címeket az elmúlt években.

Tombazis elárulta, nem a Red Bull jól bevált RB7-esét próbálják lemásolni.

„Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni a riválisokat: ha a Red Bull nyer, nem mondhatom azt, hogy csak a saját dolgomra figyelek. Viszont nem csak a Red Bullnak vannak érdekes megoldásai. A lassabb autók is rendelkeznek olyan dolgokkal, melyeket érdemes lehet megfontolni. Azt gondolom, a jövő évi autón is lesz számos más megoldás.”

„Nem lenne helyes azt mondani, hogy teljesen lemásoljuk a Red Bullt. Ez egy Ferrari lesz, másmilyen lesz különböző területeken, bizonyos részein új megoldások mutatkoznak majd, melyek talán ismerősek lehetnek más autókról. Egy keverék lesz.”

A szakember hozzátette, sikerült megérteniük, a szezon második felében pályára vitt fejlesztések miért nem a várt eredményeket hozták.

„Tudjuk, mi nem működött, de még nem sikerült teljes egészében orvosolni a problémát, mivel szeptemberben a problémák kiküszöbölésére több időre lenne szükség, hogy a szezon hátralévő három versenyére hatása legyen mindennek, ezzel viszont túl sok időt vennénk el a jövő évi autótól.”

„Ez az oka annak, hogy nem tudtunk közel maradni riválisainkhoz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!