Megosztás:

Nem érdemlik meg a pénzüket a mai F1-es versenyzők?

Helmut Marko szerint manapság jóval könnyebb dolga van egy versenyzőnek, mint néhány éve.
Helmut Marko szerint manapság jóval könnyebb dolga van egy versenyzőnek, mint néhány éve. © Red Bull Racing

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, véleménye szerint a mai Forma-1-es versenyzők egész egyszerűen túl vannak fizetve.

Marko szerint manapság már sokkal könnyebb vezetni az F1-es autókat, mint a korábbi években, ráadásul a biztonság is folyamatosan fejlődik, éppen ezért nem biztos, hogy a versenyzők megérdemlik azokat a dollármilliókat, amiket zsebre tesznek.

„Alapvetően a versenyzők ma határozottan túl vannak fizetve” – mondta a Red Bull tanácsadója a Sport Bildnek.

„Két okból. Az egyik, hogy ma már elég kicsi a kockázata a komoly vagy fatális baleseteknek. A másik pedig, hogy még az olyan fiatal tehetségek, mint [Max] Verstappen és [Pascal] Wehrlein is erőlködés nélkül meg tudnak tenni 100 kört a jelenlegi autókkal.”

„Korábban még egy Vettelnek is pihennie kellett, mert nem volt hozzászokva ezekhez a G-erőkhöz. Mindez azt jelenti, hogy a mai autókat könnyebb vezetni, a versenyzőknek pedig kevesebb a dolguk.”

Nem ért egyet Markóval a korábbi háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda, aki szerint a versenyzők megérdemlik a pénzüket.

„A versenyzők nem keresnek túlzottan sokat” – mondta az osztrák.

„Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Forma-1 minden évben milyen bevételeket generál, és ehhez a versenyzők mennyiben járulnak hozzá.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nico Hülkenberg, a Force India versenyzője úgy érzi, optimistán várhatják a 2016-os Forma-1-es...

Hozzászólások

( komment)