Nem fog fejjel rohanni a falnak a Renault

Konzervatívan kezdi meg a munkát új motorjaival az eheti, jerezi teszten a Renault, a francia vállalat legfőbb célja ugyanis az, hogy megbízható erőforrásokat szállítson partnercsapatainak.


Konzervatívan kezdi meg a munkát új motorjaival az eheti, jerezi teszten a Renault, a francia vállalat legfőbb célja ugyanis az, hogy megbízható erőforrásokat szállítson partnercsapatainak.

A Renault idén a világbajnok Red Bull Racing mellett a Lotus, a Caterham és a Toro Rosso alakulatait látja el aggregátjaival, a téli felkészülés pedig holnap kezdődik el a dél-spanyolországi Jerezben, ahol a királykategória alakulatai négy napot töltenek majd el.

A Ferrarinál és a Mercedesnél is elismerték már, jó eséllyel 2014-ben a megbízhatóság dönt majd a bajnoki cím sorsáról, a Renault vezérigazgató-helyettese, Rob White pedig szintén osztja ezt a véleményt – éppen ezért óvatosan kezdenek bele a munkákba.

„Másmilyen prioritásoknak megfelelően kell dönteni. Biztosítani kell azt, hogy eljutunk oda, ahová tartunk, éppen ezért el kell fogadni bizonyos kompromisszumokat” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Bizonyos döntéseket úgy kell meghozni, hogy nem áll rendelkezésünkre minden információ, emiatt pedig a kockázatkezelést tekintve másmilyen hozzáállásra van szükség.”

„Szóval valamivel konzervatívabbak leszünk, mint egyébként lennénk. És egyelőre még nem tudni, hogy ezek jó, vagy rossz döntések lesznek-e.”

White kifejtette, a téli teszteken folyamatosan érkeznek majd új fejlesztések az új, 1,6 literes V6-os turbómotorhoz.

„Amolyan tesztüzemben működünk majd – közel leszünk ahhoz az állapothoz, melyben majd rajthoz állunk az első futamon, de nem lesz teljesen ugyanolyan. Lesz néhány dolog, amin dolgozni fogunk még, és melyek az első teszt, illetve az első futam előtt debütálnak. És vannak olyan elemek is, melyeknek végül nem kell bekerülniük az autókba.”

„De még nagyon sokat kell tanulnunk. Meggyőződésem, hogy jobbára az események megismerésével foglalkozunk majd: próbáljuk megismerni minden az autóval, az eszközökkel kapcsolatban, hogy jól felkészüljünk Melbourne-re.”

„Elértünk már néhány jelentős mérföldkövet, ugyanakkor nem végeztünk mindennel, amivel jó lett volna. De eljön az idő, amikor átállunk, és nem az lesz a cél, hogy annyit tanuljunk, amennyit csak tudunk, hanem az, hogy olyan gyorsan menjen mindez, amilyen gyorsan csak lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!