Nem foglalkozik a tabella állásával a Ferrari - F1VILÁG.HU

Nem foglalkozik a tabella állásával a Ferrari

HIRDETÉS

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kijelentette, habár Silverstone-ban megszerezték idei első futamgyőzelmüket, egyelőre nem foglalkoznak a bajnoki tabella állásával.


A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kijelentette, habár Silverstone-ban megszerezték idei első futamgyőzelmüket, egyelőre nem foglalkoznak a bajnoki tabella állásával.

A maranellói gárda a tavalyi Koreai Nagydíj óta először diadalmaskodott másfél héttel ezelőtt Fernando Alonso révén, miután nehéz idénykezdetet produkáltak a Red Bull fölényes szereplésének is köszönhetően.

„A szezon első három hónapját illetően egyest adnék a Ferrari teljesítményére” – fogalmazott Stefano Domenicali csapatfőnök.

„Viszont az év első felének utolsó szakaszában jobb lett a helyzet, hiszen – még ha csak egy győzelmet is arattunk – elég versenyképesek voltunk ahhoz, hogy többször is az első helyért harcoljunk”

„Tehát most már jobbra értékelném a teljesítményt, mondhatni átlagosnak, reménykedve abban, hogy az év második felében még jobbak leszünk.”

A szakember ezzel együtt kiemelte, arra összpontosítanak, hogy versenyeket nyerjenek, nem pedig arra, hogy elhódítsák Sebastian Vetteltől és a Red Bulltól a bajnoki címet.

„Nem kell figyelnünk a tabella állását, ezzel együtt meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden versenyen a maximális teljesítményt nyújtjuk. Tudjuk persze, hogy ez nehéz, mert versenytársaink nagyon erősek. Aztán majd később meglátjuk, mi lesz a végkifejlete a bajnokságnak. Jelen pillanatban viszont kizárólag versenyről-versenyre haladunk.”

Domenicali elárulta, a silverstone-i diadal morális szempontból nagyon jót tett a Ferrari legénységének.

„A silverstone-i győzelem fontos pillanata volt a szezonnak, sokkal inkább, mert 60 évvel ezelőtt Gonzalez révén ugyanezen a pályán arattuk első diadalunkat. Tudjuk, hogy a Ferrari nem lehet elégedett azzal, hogy csak egy versenyt nyert meg eddig, de morálisan mindenkinek jót tett.”

Hirdetés

„Nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrari az elmúlt 18 évben mindig nyert legalább egy futamot szezononként. 18 év nagyon sok, és nem hiszem, hogy más csapatok is fel tudnak mutatni hasonló eredményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!