Nem haragszik Räikkönenre a Lotus - F1VILÁG.HU

Nem haragszik Räikkönenre a Lotus

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier elismerte, nagy csalódás számukra, hogy világbajnok versenyzőjük, Kimi Räikkönen az idény végén távozik, ám ettől függetlenül nem dől össze a világ Enstone-ban.


A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier elismerte, nagy csalódás számukra, hogy világbajnok versenyzőjük, Kimi Räikkönen az idény végén távozik, ám ettől függetlenül nem dől össze a világ Enstone-ban.

A Ferrari tegnap jelentette be, hogy Fernando Alonso csapattársa jövőre Kimi Räikkönen lesz, aki a távozó Felipe Massa helyét veszi át.

Räikkönen kétévnyi kihagyás után 2012-ben tért vissza a Forma-1-be a Lotusszal, az azóta eltelt időszakban pedig két futamot nyert a brit-francia alakulatnak.

Boullier elárulta, egyáltalán nem haragszanak a 2007-es év legjobbjára, amiért az a távozás mellett döntött, hiszen az elmúlt két év mindkét fél számára eredményes volt.

„Egyáltalán nem” – mondta a szakember a Lotus hivatalos weboldalának nyilatkozva. „Két éve, amikor eldöntöttük, hogy leszerződtetjük őt, néhányan azt gondolták, megőrültünk. És végül mi történt?”

„Egy lenyűgöző versenyzővel dolgoztunk együtt, aki sorozatban 27 alkalommal szerzett pontot az istállónak, nyert két futamot, mindenkit motiválttá tett Enstone-ban, és remekül kijött a csapattársával.”

„Most itt az ideje annak, hogy elkezdjünk a jövőn gondolkodni. Mint azt tudják, egy közepes méretű csapat maradunk, és vannak területek, melyeken bizony még nem tudunk vetélkedni a többi élcsapattal.”

„Itt volt nekünk [Michael] Schumacher, [Fernando] Alonso, aztán Räikkönen. Meggyőződésem, hogy hamarosan újabb világbajnokkal bővül majd a listánk.”

Boullier kifejtette, szerették volna megtartani Räikkönent a következő szezonra, és bár ez nem sikerült, büszkék lehetnek arra, hogy az elmúlt két évben versenyképes autót tudtak biztosítani a „Jégember” számára.

Hirdetés

„Nyilvánvaló, hogy a távozása mindannyiunk számára csalódás, és biztosan egyetértenek abban, hogy Kimi briliáns volt, mióta csatlakozott ehhez a csapathoz. Ugyanakkor Enstone is bizonyította rátermettségét: két nagyszerű autót biztosított számára, minek köszönhetően sikeres lett Forma-1-es visszatérése.”

„Kezdettől fogva ez egy győztes helyzet volt mindkét fél számára.”

Räikkönen helyére Nico Hülkenberg pályázik a legnagyobb eséllyel, ám a Lotus a Ferraritól távozó Felipe Massával is egyeztetéseket folytat.

Boullier elárulta, nem kell elkapkodniuk a döntést.

„Jelenleg tárgyalunk néhány versenyzővel, és rövidesen dönteni is fogunk” – magyarázta. „Abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy az egyik legvonzóbb csapat vagyunk a rajtrácson, szóval nem kell elsietnünk a döntést, így azt tartjuk szem előtt, hogy mi a legjobb a csapatnak a jövőt illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!