Nem indul jól a McLaren bahreini hétvégéje

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Nem indul jól Carlos Sainz és a McLaren Forma-1-es csapatának bahreini hétvégéje: a spanyol versenyző a szezon második versenyén más a második kinetikus energia-visszanyerő rendszerét (MGU-K) használja fel.

A versenyzők egy idényen belül csupán kettőt használhatnak fel ebből a motorkomponensből, Sainz pedig már most a másodikat lesz kénytelen használni, miután problémái támadtak autójával két héttel ezelőtt, Melbourne-ben.

Mivel a McLarennek már a téli teszteken is gondjai voltak az MGU-K-val, Sainz elismerte, ez a motorkomponens kétségkívül a csapat egyik „gyenge pontja”.

„Remélhetőleg a Renault megvizsgálja, illetve tudott kezdeni vele valamit az elmúlt napokban” – mondta a spanyol.

„Remélhetőleg megtalálták, mi volt vele a probléma. Erre a versenyre van néhány megoldásunk már, de hogy működnek-e, azt még nem tudjuk. De való igaz, hogy volt néhány problémánk ezzel a teszten, szóval az autó egyik gyenge pontja ez.”

„Tovább kell dolgoznunk, hogy ne dobjunk el több pontot, Ausztráliában ugyanis ez történt.”

Sainz hozzátette, egyáltalán nem elfogadható az, hogy ilyen hamar műszaki problémáik támadtak, még akkor sem, ha közben a Renault-motor teljesítménye javult.

„Az erőforrás erős az egyenesekben. Megtettük a lépéseket a megfelelő irányba, aminek örülünk is, de az első verseny 11. körében kiesni nem elég jó…”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek