Megosztás:

Nem jutnak előnyhöz a Pirellivel tesztelő csapatok

Három csapat - a McLaren, a Ferrari és a Red Bull - tesztel a Pirellivel.
Három csapat - a McLaren, a Ferrari és a Red Bull - tesztel a Pirellivel. © Pirelli

Nem jutnak jogosulatlan előnyhöz azok a csapatok, melyek január végén a Forma-1 kizárólagos gumiszállítójával, a Pirellivel tesztelnek két napon át – ezt állítja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt a minap, a Pirelli megerősítette, hogy január 25-én és 26-án a Paul Ricard versenypályán három csapattal – a Ferrarival, a Red Bull-lal és a McLarennel – dolgozik majd esőgumijain.

Az FIA nemrég levélben nyugtatta meg a többi csapatot, hogy a három istálló mesterségesen feláztatott pályán kizárólag gumiteszteket hajt végre, így nem jut jogosulatlan előnyhöz.

„A programot kizárólag a Pirelli határozza meg az FIA beleegyezésével, a szövetség megfigyelői pedig jelen lesznek a garázsban” – áll a megküldött tájékoztatóban.

„Az FIA megfigyelőinek hozzáférésük lesz a rádióforgalmazáshoz is, és teljes bejárást kapnak a csapatokhoz.”

A Pirelli kikötötte, a teszten kizárólag 2015-ös autókkal lehet részt venni, alkatrészeket nem lehet tesztelni, és a versenygépek beállításait sem lehet próbálgatni.

„A tesztről készült jelentéseket valamennyi csapatnak megküldjük, nemcsak azoknak, akik tesztelnek. Ebben a jelentésben a köridők és a szektoridők is benne foglaltatnak majd” – nyilatkozta a gumigyártó.

A résztvevő csapatok egyébként semmit sem tudnak majd azokról az abroncsokról, melyeket letesztelnek majd – a Pirelli többféle prototípust kipróbált a három istálló segítségével.

A gumigyártó egyébként minden csapatot meginvitált a kétnapos gyakorlásra, ám csak három gárda döntött úgy, hogy részt vesz a teszten.

A McLaren egyébként nemrég a Motorsport.com című internetes lapnak megerősítette, hogy autóját Stoffel Vandoorne vezeti majd a teszten, a Ferrari és a Red Bull azonban egyelőre nem tett bejelentést ezzel kapcsolatban.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, a patinás angol istálló nem engedhet meg...

Hozzászólások

( komment)