Nem kell aggódnia a versenyzők miatt a Haasnak - F1VILÁG.HU

Nem kell aggódnia a versenyzők miatt a Haasnak

HIRDETÉS
RG at speed III-379

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azt mondja, komoly előnyökkel jár az amerikai istálló számára az, hogy sem Romain Grosjeannak, sem Kevin Magnussennek nem kell aggódnia a jövője miatt, hiszen mindketten érvényes szerződéssel rendelkeznek a következő idényre.

A Haas jelenleg a 7. helyet foglalja el a konstruktőri pontversenyben, hátránya 10 pont a Toro Rossóval szemben. Az istálló célja természetesen az, hogy a lehető legelőkelőbb helyen végezzen a középmezőnyben.

Az istálló csapatfőnöke, Gene Haas a múlt hónapban erősítette meg, Grosjean és Magnussen is a csapatnál marad 2018-ban, ez pedig Günther Steiner csapatfőnök elmondása szerint komoly terhet vesz le a versenyzők – és persze a csapat – válláról.

„Elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, és az elejétől fogva soha nem mondtunk olyat, hogy változtatnánk a felállásunkon” – mondta a szakember.

„Mindkettejüknek szerződése van, jók vagyunk… A versenyzők szerződtetése – főleg egy középmezőnybeli csapat esetében – mindig stresszes. Hiszen ott vannak a jó versenyzők, akiket meg kell győzni arról, hogy csatlakozzanak a csapatodhoz. A rossz versenyzőket pedig nyilván nem akarod.”

[su_members message=”Ez a tartalom csak regisztrált Olvasóink számára elérhető!” login_text=”Belépés”]Tartalom próba[/su_members]

„Ha viszont megvannak a versenyzőit… a mi esetünkben tavaly Esteban [Gutiérrez] nem végzett rossz munkát, de mégis változtatnunk kellett. Ezt viszont tisztelettel kell megtenni, mert ő is tiszteletet érdemelt.”

„Ha egy másik versenyzőre van szükséged, muszáj, hogy vonzó legyen a csapatod, és ez kemény munka. És legalább idén nincs rá gond.”

„És ez jó a versenyzőknek is, hiszen tudják, hogy helyük van egy csapatnál. Nem kell elkezdeniük körülnézni a piacon, ez pedig magabiztossággal tölti el őket, a versenyzésre fókuszálhatnak, nem pedig arra, hogy aláírják a következő szerződésüket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!