Megosztás:

Nem lesz együttműködés a Toro Rosso és a Honda között

Úgy tudni, az anyagiakban nem tudtak megállapodni a felek.
Úgy tudni, az anyagiakban nem tudtak megállapodni a felek. © Scuderia Toro Rosso

Nem tudott megállapodni a Hondával, így 2018-ban is a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben a Toro Rosso.

Az olasz kiscsapat már hetek óta egyeztetéseket folytatott a Hondával, a japán gyártó ugyanis szeretne egy második csapatot is ellátni motorokkal, hogy minél hamarabb fel tudjon zárkózni a riválisokhoz.

A legfrissebb hírek szerint azonban az egyeztetések végül nem voltak eredményesek, így a Toro Rosso és a Honda közti együttműködés nem fog létrejönni. Brit jelentések szerint a felek az anyagiakban nem tudtak megállapodni.

Ennek eredményeképp a Toro Rosso jövőre is a Renault motorjait használja majd a Forma-1-ben.

Az egyelőre nem világos, hogy a Honda 2018-ban is a McLaren motorszállítója lesz-e, a wokingi gárdánál ugyanis igencsak elégedetlenek a japán gyártó idei teljesítményével, így a csapat minden opciót számításba vesz.

A Mercedes és a Ferrari egyébként már jelezte, nem adnak motorokat a McLarennek, így a Hondával való szakítás esetén a britek egyetlen opciója a Renault lenne – bár a franciák állítólag vonakodnak attól, hogy egy negyedik csapatnak is motorokat szállítsanak, mert úgy érzik, az hatással lehetne a megbízhatóságukra.

A pletykák szerint egyébként a McLarennél titkon abban bíztak, a Toro Rossónak sikerül megállapodnia a Hondával, ebben az esetben ugyanis ők átpártolhattak volna a Renault-hoz.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, csapatának előrelépéseket kell tennie nagy...

Hozzászólások

( komment)