Nem lesz kijelölt utódja a Ferrari távozó főtervezőjének

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Nem fog közvetlen utódot kinevezni a távozó Simone Resta helyére a Ferrari Forma-1-es csapata, ehelyett több szakember között osztják meg a távozó főmérnök eddigi feladatait.

Resta az Alfa Romeo Sauber technikai igazgatójaként folytatja Forma-1-es pályafutását, a szakember 17 év után távozik Maranellóból.

A neves mérnök hivatalosan projektvezetőként dolgozott a Ferrarinál, de 2014 óta kvázi főtervezőként tevékenykedett.

A Ferrarinál úgy döntöttek, nem igazolnak más csapattól szakembert, ehelyett meglévő mérnöki gárdájukkal oldják meg a pótlást, méghozzá úgy, hogy megosztják Resta eddigi feladatait munkatársaik között.

Mattia Binotto technikai igazgató egyébként köztudottan ezt a filozófiát követi: ahelyett, hogy egy emberre hárulnának bizonyos feladatot, inkább csoportokban dolgoznak a szakemberek.

Az F1VILÁG úgy tudja, Resta feladatait a távozó szakember helyettese, Fabio Montecchi, valamint a vezető aerodinamikusok, David Sanchez és Enrico Cardile veszik át.

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek