Nem lesznek nagy meglepetések az új Mercedesen - F1VILÁG.HU

Nem lesznek nagy meglepetések az új Mercedesen

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug a brit sajtónak nyilatkozva elárulta, semmiféle drámai innováció nem kapott helyet a csapat új, F1 W03-as kódjelet viselő versenygépén.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug a brit sajtónak nyilatkozva elárulta, semmiféle drámai innováció nem kapott helyet a csapat új, F1 W03-as kódjelet viselő versenygépén.

Az új autóról hivatalosan kedden reggel hull majd le a lepel Barcelonában, ahol a csapat versenyzői, Michael Schumacher és Nico Rosberg meg is kezdik a munkát a versenygéppel.

A brackley-i gárda az előszezon első tesztjén, Jerezben még a tavalyi modellel képviseltette magát, és többen úgy vélik, az új autó késlekedésének legfőbb oka egy olyan innováció, melyet a Mercedes megpróbál a lehető legtovább eltitkolni riválisai elől.

Haug azonban elárulta, ilyenről szó sincs, egyszerűen csak a lehető legjobban felkészített autóval szeretnék megkezdeni a munkát.

„Nem hinném, hogy bárki szeme megakad majd valamiféle meglepetésen, ha az autóról lehull a lepel” – fogalmazott a német szakember. „De őszintén remélem, hogy van néhány okos megoldásunk, és jó ötletekkel vérteztük fel az autót.”

„Jó alapokkal kezdhetjük meg a munkát, és természetesen nem fordítjuk a feje tetejére a világot, de szükségünk van arra, hogy előrelépjünk ezzel az autóval.”

Hivatalosan ugyan még nem mutatkozott be, az új versenyautó azonban már két alkalommal is pályára gurult: előbb Silverstone-ban, egy 100 km-es bejáratás erejéig, majd vasárnap a második kollektív tesztnek otthont adó Barcelonában.

Haug az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva hozzátette, reméli, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét, ám véleménye szerint nem úgy kell tekinteni az idei évre, mint egy új korszak kezdetére.

„Nem mondanám, hogy ez egy új kezdet lesz. Ez az autó annak az eredménye, amit az elmúlt két évben megtanultunk” – fogalmazott. „Első évünkben háromszor állhattunk dobogóra, tavaly viszont nem a megfelelő irányba haladtunk. Voltak szép eredményeink, például a Kínai Nagydjíon, az egész szezonban nyújtott teljesítményünk azonban nem volt elég jó.”

Hirdetés

„Az, hogy folyamatosan a Red Bull, a Ferrari és a McLaren ellenfele legyünk, rendkívül nagy feladat. Tanulnunk kell, ebbe az irányba kell fejlesztenünk csapatunkat, és én a magam részéről biztos is vagyok abban, hogy meg tudjuk ezt csinálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!