Nem nyugodott meg a Mercedes: Räikkönen veszélyt jelenthet

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Nem nyugodott meg a Mercedes Forma-1-es csapata azok után sem, hogy Sebastian Vettelt a 3. helyről hátrébb sorolták a 6. pozícióba. Toto Wolff szerint Kimi Räikkönen nagy veszélyt jelenthet a vasárnapi versenyen.

Vettel a két Mercedes mögött a 3. legjobb időt autózta az időmérőn, ám mivel a kvalifikáció során szabálytalanul feltartotta Carlos Sainzot, a versenybírók 3 rajthelyes büntetéssel sújtották.

A Mercedesek mögül viszont így is egy ferraris, Kimi Räikkönen rajtol majd, Wolff szerint pedig nem dőlhetnek hátra, vannak ugyanis olyan részei az osztrák versenypályának, ahol az olaszok komoly fenyegetést jelentenek majd.

„Kimi azért még ott van. És azt is elmondtuk már, hogy a Ferrari különösen erős a 3-as kanyarból való kigyorsításnál, és a 3-as kanyar előtt is nehéz dolgunk lesz – a probléma tehát nincs megoldva, még mindig van egy Ferrari, ami remekül teljes. De nyilván a helyzet egy kicsit kényelmesebbé vált” – mondta a szakember, majd hozzátette, bár az elmúlt években rendre nyertek Ausztriában, nem vehetik biztosra az újabb győzelmet.

„Spielberg kétségkívül kegyes volt hozzánk a múltban, négy versenyből négyet megnyertünk, szóval mondhatjuk, hogy ez a pálya fekszik az autónknak és a versenyzőinknek.”

„Viszont láthattuk, hogy a montreali is a mi pályánk volt korábban, mégsem tudtunk most nyerni, mert nem volt elég jó a teljesítményünk, a többiek pedig bevetették motorfejlesztéseiket. Mi nem tudtuk, és ez az 1-2 tized jelenti idén a különbséget.”

A Mercedes végül a Francia Nagydíjon vetette be új specifikációjú motorját, Ausztriában pedig számos aerodinamikai újítást felvonultatott.

„Le Castellet-ben már bevetettük az új motort, itt pedig az aerodinamikai fejlesztéseinket, ez pedig újra némi előnyt jelent számunkra. A fejlesztési verseny pedig folytatódik, és ha lehet, minden versenyre javítanunk kell a teljesítményünkön.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek