Nem síelt túl gyorsan Schumacher - F1VILÁG.HU

Nem síelt túl gyorsan Schumacher

HIRDETÉS

Nem játszott döntő szerepet Michael Schumacher december végi síbalesetében a sebesség – erről számoltak be a francia hatóságok szerdán, hivatalos sajtótájékoztatójukon.


Nem játszott döntő szerepet Michael Schumacher december végi síbalesetében a sebesség – erről számoltak be a francia hatóságok szerdán, hivatalos sajtótájékoztatójukon.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka 10 napja fekszik mesterséges kómában a grenoble-i klinikán, miután súlyos balesetet szenvedett december 29-én, a méribeli síparadicsomban.

A német versenyző állapota továbbra is kritikus, ám stabil, menedzsere, Sabine Kehm tájékoztatása szerint pedig nincs közvetlen életveszélyben.

A balesetet természetesen alaposan kivizsgálják a hatóságok: a nyomozás eddigi eredményeiről Albertville-ben tartottak sajtótájékoztatón szerdán délelőtt.

A sajtó kérdéseire reagálva Patrick Quincy ügyész elmondta, nem gondolják úgy, hogy Schumacher balesetében döntő szerepet játszott a sebesség. Azt egyelőre nem tudják megmondani a hatóságok, a hétszeres világbajnok pontosan milyen gyorsan is haladt a baleset előtt, mivel azonban rutinos síelőről van szó, a pálya meredekségének megfelelően jött le a lejtőn.

„Vannak szabályok, és az alapján amit a vizsgálat eddig mutatott, nem úgy tűnik, hogy megszegte ezeket” – mondta a francia államügyész.

Patrick Quincy megerősítette, a 91-szeres Forma-1-es futamgyőztes a piros jelölésű sípályán haladt lefelé, majd azt elhagyva csapódott sziklának – mintegy 8 méterrel a kijelölt sípálya mellett. A baleset következtében több darabra tört a 45 esztendős ex-versenyző sisakja.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a pályán minden megfelelően volt jelölve, és a vizsgálat eddigi eredményei szerint a sífelszereléssel sem voltak problémák. Ahhoz, hogy ezzel kapcsolatban pontosabb információkkal tudjanak szolgálni, további vizsgálatokra lesz szükség.

A hatóságok természetesen elemezték a Schumacher sisakján elhelyezett kamera felvételeit is, az alapján azonban egyelőre nem tudják megmondani, hogy a hétszeres világbajnok valóban segített-e valakinek, mielőtt a baleset történt. A videófelvétel egyébként mintegy 2 perc hosszúságú, és nem mutatja a teljes ereszkedést. Ezzel kapcsolatban is további elemzésekre van még szükség.

Hirdetés

A sajtótájékoztatón többször elhangzott, tovább folytatják a vizsgálatokat Michael Schumacher balesetével kapcsolatban, így egyelőre még korai megmondani, pontosan hogyan is történt a szerencsétlenség.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!