Nem sikerült a pontszerzés a Force Indiának

Nem jött össze a pontszerzés a Forma-1-es bajnokság ötödik versenyén, Spanyolországban a Force India számára.


Nem jött össze a pontszerzés a Forma-1-es bajnokság ötödik versenyén, Spanyolországban a Force India számára.

A gárda mexikói versenyzője, Sergio Pérez a tizenharmadik helyen zárta a futamot, míg csapattársa, Nico Hülkenberg csak tizenötödik lett.

Pérez a futam után elmondta, az autó jobb volt a versenyen, mint a szombati időmérőn.

„Ha megnézzük, hogy sikerült az időmérő, feltehetőleg sikerült mindent kihoznunk a mai versenyből” – mondta az ifjú mexikói.

„Egy háromkiállásos stratégiával talán jobbak lettünk volna, de sokat nem változtatott volna a helyzetünkön. Az utolsó etapom nagyon a határon volt – majdnem 30 kört tettem meg ugyanazzal a garnitúra közepes keverékkel. De jól tudtunk bánni velük, és magam mögött tudtam tartani [Marcus] Ericssont, aki elég nagy nyomást gyakorolt rám.”

„Ma ismét megmutattuk, hogy az autónk vasárnaponként jobb, ha tehát javítani tudunk az egykörös tempónkon, akkor a következő versenyeken a pontokért harcolhatunk.”

A Force India német pilótája, Nico Hülkenberg arra panaszkodott, túl sokat kellett forgalomban autóznia.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz ma a pontszerzés, főleg egy olyan pályán, ahol ilyen nehéz előzni” – fogalmazott Hülkenberg.

„Mindig be voltam ragadva valaki mögé, és még jobb tempóval is sokat veszít az ember a teljesítményből a piszkos levegő miatt. A háromkiállásos taktikám a lehető legagresszívebb volt, de nem volt elég jó a pozíciónk a pályán, hogy kihozzuk belőle a legtöbbet.”

„Talán jobban összejöttek volna a dolgok, ha tiszta pályán autózhatunk, de a pontszerzéstől messze voltunk ma. Monacóban remélhetőleg jobbak lehetünk. Gyakran szokatlanul alakul a verseny ott, és teljesen más gumikeverékeket kell használnunk, ami talán jobban kedvez nekünk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!